Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ - ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Ανακατατάξεις (;)

   Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο Βουλευτής του Νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, εσυζήτησε και το θέμα του Λιμενικού Ταμείου και την μετατροπή του από Νομαρχιακό σε Δημοτικό με έδρα την Ιτέα, με ταυτόχρονη διατήρηση του νεοσυσταθέντος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα το Γαλαξείδι.
   Από τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπεται η ύπαρξη και λειτουργία ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανά Δήμο. Και συνεπώς, για την μετατροπή του υπάρχοντος Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος με έδρα την Ιτέα (υπαγόμενο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Δήμου Δελφών (σε συνύπαρξη με το αντίστοιχο του Γαλαξειδίου), απαιτείται η τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου.
  Όπως αναφέρεται στο παρατιθέμενο Δελτίο Τύπου, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.  Δηλαδή στην δημιουργία και δευτέρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εντός των ορίων του Δήμου Δελφών.

   Να σημειώσουμε ότι, στο τελευταίο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, το σύνολο των Τοπικών Συμβούλων, κατέθεσε γραπτώς το αίτημα για την δημιουργία του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας και εζήτησαν από τον Πρόεδρο του Σώματος, να μεταφερθεί το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


   Επίσης να σημειώσουμε ότι, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Δήμου, για την αναδιάρθρωση της Λιμενικής Επιτροπής, με παραιτήσεις παλαιών και προσχωρήσεις νέων μελών.

**************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα του νομού»
Πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 31/01/2017, στις 14.00, συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη και τον Βουλευτή του νομού Ηλία Κωστοπαναγιώτου. Στην συνάντηση αναλύθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα του νομού Φωκίδας, τα οποία παρέμεναν στο συρτάρι για τουλάχιστον 30 χρόνια. Συγκεκριμένα,
Αναζητήθηκαν λύσεις στο θέμα των αντισταθμιστικών του Μόρνου όπου ο Βουλευτής εισηγήθηκε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση και οι δύο δήμοι του νομού, Δ.Δελφών και Δ.Δωρίδας. Σημειώθηκε από τον Υπουργό ότι θα υπάρξει άμεση συνέργεια με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Σπίρτζη, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα το πάγιο και δίκαιο αυτό αίτημα των πολιτών του νομού.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η μετονομασία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας σε Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα και ταυτόχρονη διατήρηση του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, ανάγκη που προκύπτει λόγω της ίδρυσης του Λ.Τ.Δ.Δωρίδας. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε άμεση δέσμευση του Υπουργού για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Με αφορμή την παραπάνω συζήτηση για την ίδρυση του Λ.Τ.Δ.Δελφών έγινε αναφορά στο θέμα του Καλλικράτη και στον τρόπο που αυτός ο νέος σχεδιασμός επηρεάζει το νομό της Φωκίδας.
Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό κ Σκουρλέτη για την Υπουργική Απόφαση που εκκρεμεί και που θα προσθέτει στους ενδιαφερόμενους για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ τα μόρια της εντοπιότητας, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση διόρθωση της παράληψης που υπήρξε τα τελευταία χρόνια και αφορά και άλλους νομούς της χώρας.
Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σχετικά με τους Δήμους οι οποίοι δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις στον τόσο ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΙΔΕΩΝ (ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή