Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

"...παγάν λαλέουσα..."
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου  και ώρα 11π.μ  στην πλατεία Πυθίας  (χώρος Ταξί) στους Δελφούς σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
για την αποδόμηση των Κρατικών Δομών (Αστυνομικό Τμήμα, Τράπεζα, Υπηρεσίες Υγείας κτλ)  στην τουριστική πόλη των ΔΕΛΦΩΝ και ιστορική έδρα του ΔΗΜΟΥ  ΔΕΛΦΩΝ.
Η αγανάκτηση όλων μας ξεπέρασε κάθε όριο.
Ήρθε η ώρα το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του!!

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Τ.Κ  ΔΕΛΦΩΝ                                Τ.Κ  ΧΡΙΣΣΟΥ

3 σχόλια:

  1. Μπα τι έγινε ξυπνήσατε.Να σας πω αλλαξτε πλευρό και συνεχίστε όπως όλα αυτά τα χρόνια.Ποιόν ακριβώς καλείτε;Αυτούς που με την ανεπάρκειά σας και την απύθμενη βλακεία σας τους αναγκάσατε να μεταναστευσουν;
    Οπως καταλάβατε θα πορευτείτε μόνοι σας με τα μυαλά που κουβαλάτε ήδη έχετε καταντήσει να μιλατε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και η θέση του Δήμου Ιτέας».

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου με την παρουσία όλων των φορέων αρχών και συλλόγων του Δήμου, Νομαρχιακών Συμβούλων, πλήθος Δημοτών της Ιτέας και κατοίκων της περιοχής.

    Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προηγούμενη μεταρρύθμιση επισημαίνοντας τα πολλά θετικά αλλά και τα σημαντικά λάθη της, τα οποία η καινούργια μεταρρύθμιση πρέπει να διορθώσει. Τόνισε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος με τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» παρόλες τις αδυναμίες και ασάφειες που προς το παρόν παρουσιάζει και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους παριστάμενους να στηρίξουν το εγχείρημα αυτής της νέας Διοικητικής δομής που στοχεύει στο αποκεντρωμένο κράτος και την ισόρροπη ανάπτυξη νέων ισχυρών Δήμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις που έχουν γίνει σχετικά με την χωροταξική κατανομή των Δήμων του Νομού Φωκίδας και στις δύο προτάσεις της ΤΕΔΚ του Νομού Φωκίδος στις οποίες ο Δήμος Ιτέας μαζί με τους Δήμους Δελφών Δεσφίνας και Γαλαξειδίου αποτελούν έναν ενιαίο Δήμο και εξήγησε πως το σχήμα αυτό ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια (πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, γεωμορφολογικά, πολιτιστικά) που θέτει το Σχέδιο «Καλλικράτης». Οι τέσσερις (4) αυτοί Δήμοι έχουν παράλληλους ρυθμούς ανάπτυξης και προοπτικής, με επίκεντρο την Ιτέα ένα εκ των δύο ημιαστικών κέντρων της Φωκίδας, μια «Ανοιχτή Πόλη», που και αυτό είναι σημαντικότατο κριτήριο του Σχεδίου.

    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, τόνισε ο Δήμαρχος, ότι με αυτή την πρόταση έχουμε ένα ιδανικό σχήμα, που συνενώνει παραλιακούς τουριστικούς Δήμους που βρέχονται από τον κόλπο της Ιτέας, ιστορικούς από την Αρχαιότητα (Δελφοί – Κίρρα) και με μια ιδιαίτερη κοινωνική συνοχή, με την ονομασία «Δήμος Δελφών» ή «Δήμος Κρισσαίου Κόλπου» ή όπως αλλιώς συμφωνηθεί.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνήσουμε και με την πρόταση του Δημάρχου Γαλαξειδίου (σε περίπτωση που οι Δελφοί αποτελέσουν για ειδικούς λόγους ξεχωριστό Δήμο) για έναν ενιαίο Δήμο με το Γαλαξείδι και την Δεσφίνα και με όνομα «Δήμος Γαλαξειδίου» με έδρα την Ιτέα και όπου σωστό είναι να προταθεί στην ονομασία το όνομα του Γαλαξειδίου.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΕ ΕΣΑΣ.
    ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΓΟΥΝ 7+ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''...........Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνήσουμε και με την πρόταση του Δημάρχου Γαλαξειδίου (σε περίπτωση που οι Δελφοί αποτελέσουν για ειδικούς λόγους ξεχωριστό Δήμο) για έναν ενιαίο Δήμο με το Γαλαξείδι και την Δεσφίνα και με όνομα «Δήμος Γαλαξειδίου» με έδρα την Ιτέα και όπου σωστό είναι να προταθεί στην ονομασία το όνομα του Γαλαξειδίου..........//
    ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ 100 ΦΟΡΕΣ.
    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.
    ΟΛΩΝ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή