Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ (ξανά) ΤΟ "ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ"...



Εφ' όσον είμεθα ανίκανοι να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε, να προβάλουμε και να διαχειρισθούμε την εθνική μας κληρονομιά, η λύση είναι μια : 
Την ενοικιάζουμε!
Το τίμημα;  
"Ότι προαιρείσθε..."

Αχ!,  ωρέ καπετάν - Δυσσέω, εάν ήξερες...

***************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 ΑΜΦΙΣΣΑ, 02.02.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 19/2017

ΘΕΜΑ: “Εκμίσθωση κτιριακού συγκροτήματος «Χανίου Γραβιάς»”

Ο Δήμος Δελφών, μετά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, προχωράει την 8η Μαρτίου 2017 στη δημοπράτηση, με φανερή πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία, των εγκαταστάσεων του Χανίου της Γραβιάς με διαδικασίες διαφάνειας και πλήρους δημοσιότητας, σε ιδιώτες επενδυτές - επιχειρηματίες.

Σκοπός και πρωταρχικός στόχος του Δήμου είναι να βρεθούν καλύτεροι, αποδοτικότεροι και επωφελέστεροι τρόποι για την αξιοποίηση αυτού του «Ιστορικού Μνημειώδους Συγκροτήματος» πανελλαδικής εμβέλειας και συγκεκριμένα:

Να εξασφαλίσει την καθημερινή λειτουργία του με πλήρες ωράριο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τις εορτές γιατί τότε υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης επισκεπτών, τουριστών και μαθητών Σχολείων.

Να αυξήσει την επισκεψιμότητα με την προσέλευση ευρύτερου κοινού προβάλλοντας και διαφημίζοντας την ιστορικότητα του χώρου με εκδηλώσεις και παραστάσεις που θα εντάξει στο πρόγραμμα εκδηλώσεών του.

Να εξασφαλίσει τους πόρους για τη λειτουργία και συντήρηση των χώρων του Χανίου, επ’ ωφελεία κυρίως της τοπικής κοινωνίας.

Να διατηρήσει, χωρίς καμία αλλοίωση, την ιστορική φυσιογνωμία του Μνημείου.

Γι αυτό καλούμε όλους τους ιδιώτες ενδιαφερομένους, αντιστοίχων επιτηδευμάτων και ειδικοτήτων που μπορούν να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού αυτού συγκροτήματος, να συμμετάσχουν στη δημοπρασία.

Ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια του πλειοδότη αναδόχου.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Αντιδήμαρχος


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου