Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ 80 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας
"Δελφοί , Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970"

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2017

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970».

Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό αφήγημα για τη ζωή των κατοίκων των Δελφών,
από τα τέλη του 19ου αιώνα στο παλαιό Καστρί, την εποχή της Μεγάλης Ανασκαφής και τη μεταφορά του χωριού στην παρούσα του θέση. Επικεντρώνεται στις καθημερινές ασχολίες, τα ήθη και έθιμα μιας μικρής παραδοσιακής κοινωνίας που σταδιακά μετεξελίσσεται ενώ, αντιστικτικά, παρουσιάζονται στιγμιότυπα από επισκέψεις διάφορων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.

Η ιδιαιτερότητα της παρουσίασης αυτής είναι ότι στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε υλικό που προέρχεται από τις οικογενειακές φωτογραφικές συλλογές των κατοίκων των Δελφών, οι οποίοι τις παραχώρησαν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκθεση.
Το υλικό που παραχώρησαν οι κάτοικοι συμπληρώθηκε με επιλεγμένες φωτογραφίες που ευγενικά παραχώρησε η Γαλλική Σχολή Αθηνών. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης φωτογραφίες από τη συλλογή Πέτρου Πουλίδη-Αρχείο ΕΡΤ και από τα φωτογραφικά αρχεία της Μαρίας Χρουσάκη-Εθνική Πινακοθήκη, της Δημοτικής Ενότητας Δελφών και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2017.
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 - 15:00
Σάββατο-Κυριακή: 11:00 - 16:00
Είσοδος ελεύθερη

         Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου