Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!...

                (φωτό : Κονδυλία Λούρμπα 7-1-2017)                  "Νυφούλα" η Ιτέα!

Μια χαρούμενη έκπληξη επεφύλαξε σε όλους μας, το σημερινό ξημέρωμα στην πόλη μας. Η μεταμεσονύκτια εμφάνιση των χιονονυφάδων, με την επιμονή της και με την βοήθεια των καιρικών συνθηκών, μετετράπη σε κανονική χιονόπτωση και το πρώτο φως της ημέρας, εμφάνισε την παραθαλάσσια πόλη μας ενδεδυμένη στα λευκά.
Το φαινόμενο είναι σπάνιο για την Ιτέα και είχε να εμφανισθεί εδώ και πάρα πολλά έτη. Για αυτό και η έκπληξη.
Το θέαμα είναι υπέροχο και παρ’ ότι η ποσότητα του χιονιού και η διάρκεια της χιονοπτώσεως ήταν μικρή, εν τούτοις η πόλη έχει “φορέσει” τα λευκά της από άκρου εις άκρον. Από τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων στα δυτικά, έως την παραλία “Βραχάκια” ανατολικά στην Κίρρα.

Αναλόγως και σε μεγαλύτερο βαθμό υπάρχει “στρώσιμο” του χιονιού στην Άμφισσα, στο Χρισσό και τους Δελφούς και βεβαίως σε όλες τις τριγύρω Κοινότητες της περιοχής μας. Οι εικόνες δε σύμφωνα με πληροφορίες μας, στα βόρεια του Δήμου Δελφών (Πολύδροσος, Στρώμη, Αθανάσιος Διάκος, Μαυρολιθάρι κ.λ.π.) είναι μοναδικές.
Στην Ιτέα, δεν έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά ή άλλου είδους προβλήματα λόγω του χιονιού. 
 Και με αυτόν το όμορφο “λευκόν” επίλογο, κλείνει η περίοδος των εορτών, σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 ημέρα κατά την οποία εορτάζει η μισή Ελλάδα. Του Αγίου Ιωάννου γαρ...

Και πάλι Χρόνια Πολλά και είθε να καταφέρουμε να “ασπρίσουμε” και μέσα μας, με αυτήν την “μαυρίλα” την οποία βιώνουμε ως Έλληνες.

σ.σ. : Από ενωρίς το πρωΐ, το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί από φωτογραφίες Ιτεωτών και Κιρραίων, με εικόνες από όλες τις γειτονιές της περιοχής μας. Δημοσιεύουμε μερικές αντιπροσωπευτικές από αυτό το “άσπρισμα”  Ιτέας και Κίρρας.


*******************************

Φωτο : Αγραφιώτης Δημήτριος

Φωτό : Βούλγαρη Ρούλα

Φωτό : Κονδυλία Λούρμπα

Φωτό : Δέσποινα Ματατάνα

Φωτό : Ιωάννης Οικονόμου

Φωτό : Καραγιαννάκος Λεωνίδας

Φωτό : Χρήστος Μωραΐτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου