Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

"ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" : ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤ/ΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

           ( φωτό : Χ. Κρομμύδας)
 “Είπατε τω Τραπεζίτη...”

   Σημεία των καιρών. Την εποχή της προστασίας των Τραπεζών από το Κράτος, ακόμη και με υποθήκευση της ιδίας της υπάρξεώς του, την εποχή του πλαστικού χρήματος και των εξαγγελιών περί της αναγκαιότητος της παντοίοις τρόποις στηρίξεως του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αυτήν την χαλεπή εποχή λοιπόν, των “λειψών” ανθρώπων, αποφάσισε η “αρχαιοτέρα” των Ελληνικών Τραπεζών να απομακρυνθεί από τους Δελφούς. Δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, σωρεία προβλημάτων στον κατά τα άλλα πασίγνωστον ανά την υφήλιο “Ομφαλό” της γης.

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Και το Σωματείο “Δελφικός Κύκλος”, καλά κάνει και επιδιώκει με τις όποιες δυνάμεις του, την προώθηση της όποιας δυνατής λύσεως για την αποφυγή της Τραπεζικής απομονώσεως των Δελφών.

   Περιμέναμε όμως, πρώτοι από όλους οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες της πόλεως να αντιδράσουν, φέρνοντας τα "επάνω, κάτω” σε όλα τα επίπεδα. Από Δήμο και Διοίκηση της Τραπέζης, έως και το Υπουργείο Πολιτισμού. Και αυτό έχει ξανά-συμβεί στην περιοχή μας (όρα Δίστομο). Παρ’ ότι εκεί, οι ανάγκες της Κοινότητος για την ύπαρξη Τραπεζικού Καταστήματος, δεν ήσαν ούτε επιτακτικές, ούτε του μεγέθους και των αναγκών της πόλεως των Δελφών.

Ένας δε κατάλογος, με τις υπογραφές των επιχειρήσεων και των κατοίκων της πόλεως, ο οποίος θα εσυνόδευε το αίτημα για την ύπαρξη Τραπεζικού Κατ/τος στους Δελφούς, θα εβοηθούσε πολύ και θα έθετε προ των ευθυνών τους, Αιρετούς, Βουλευτές και Υπηρεσιακούς Παράγοντες.  
Εξ άλλου, υπάρχουν και οι “επίτιμοι” δημότες. Έτσι δεν είναι;



***********************************

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστούμε για τη δημοσίευση και για τις επισημάνσεις σας.

    Οι ενέργειές μας κινούνται προς τη κατεύθυνση την οποία και προτείνετε, ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη υποστήριξη από όλους όσους πιστεύουν στην αναγκαιότητα ύπαρξης τραπεζικού καταστήματος στη πόλη των Δελφών.

    Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή