Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΓΚΑΛΗ ΜΕ ΟΨΥΤΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ (ένας Δήμος, σε αδιέξοδο)


16.1.2017
ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
‘ περί αυξήσεων των δημοτικών τελών καθαριότητας '

Είναι πρωτοφανές να πανηγυρίζει μια Δημοτική Αρχή για αυξήσεις ύψους 40~65 % που επέβαλε στους Πολίτες !
Είναι αξιοθρήνητη η ανακοίνωσή σας και στην ουσία της και στο ύφος γραφής της.
 Σε μια Δημοκρατική Πολιτεία ο Νομοθέτης, στην προκειμένη περίπτωση η θεσμοθέτηση του 'Καλλικράτη', δίνει τη δυνατότητα προσφυγών και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην επιτροπή του άρθρου 152. Ο δικός μας ρόλος, ως αντιπολίτευση,  είναι να ελέγχουμε τη Διοίκηση και να προστατεύουμε τον Πολίτη και αυτό κάναμε. Σας θυμίζω ότι έχουμε ακυρώσει αρκετές αποφάσεις σας ,  χρησιμοποιώντας τις Δημοκρατικές αυτές διαδικασίες, τις οποίες εσείς ο 'ψευτοδημοκράτης' επιχειρείτε, δίχως επιτυχία, να καταπατήσετε, να ακυρώσετε και να χρησιμοποιήσετε βάλλοντας με προσωπικά. Να γνωρίζετε ότι με τέτοιους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς προσβάλετε το θεσμό τον οποίο υπηρετείτε.
Οι δύο προσφυγές που καταθέσαμε εξετάστηκαν από τις επιτροπές και λήφθηκαν αποφάσεις ως προς το τυπικό σκέλος, χωρίς να εισέλθουν στην ουσία (αυτό είναι που εσείς ονομάζετε νομικίστικες παγίδες με προσχηματικά επιχειρήματα). Τα πραγματικά επιχειρήματα τα οποία αναλύσαμε στις προσφυγές μας αλλά ουδέποτε εξετάστηκαν, αφού προτεραιότητα έχουν τα τυπικά, κ. Παναγιωτόπουλε είναι ότι:
Παραπλανήσατε τους Δημοτικούς Συμβούλους υποβάλλοντας, ανερυθρίαστα,  μελέτη με πλαστά στοιχεία, πάνω στην οποία βασίζονται οι Παράνομες και παράλογες αυξήσεις σας.
Υποσχεθήκατε ψευδώς, μόλις αντιληφθήκατε το σφάλμα σας, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα συντάξετε εντός τεσσάρων μηνών 'αναλογιστική μελέτη' για τον εξορθολογισμό των αυξήσεων. Ουδέποτε τις προσκομίσατε.
Ακροβατήσατε Πολιτικά και Οικονομικά επί μακρόν, επιβαρύνατε το Δήμο και τους Πολίτες με δυσβάσταχτα τέλη και Νομικά έξοδα και έχετε το θράσος να με κατηγορείτε, για να καλύψετε τις δικές σας παραλείψεις και τη δική σας ανεπάρκεια;  Αιδώς !
Σας προκαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απορριμμάτων που μεταφέρει ο Δήμος μας στη Λαμία εδώ και δύο έτη για να αποκαλυφθεί η γύμνια και τα ψεύδη σας.
Η αξιοθρήνητη ανακοίνωσή σας, μεταξύ άλλων, προσπαθεί εντέχνως να δημιουργήσει κλίμα για την κατάσταση που παραλάβατε (χρεωκοπίας) και τον ηρωικό ρόλο που διαδραματίζετε επί δύο έτη, ως μυθικός ήρωας που μάχεται με 'θεούς και δαίμονες' ! Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή και παραπέμπει σε τακτικές 'άλλων εποχών' !
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους συμπολίτες μας ότι,
η Δημοτική σας αρχή δεν παρέλαβε κανέναν Δήμο χρεοκοπημένο
το 2012 η τότε κυβέρνηση πλήρωσε τμήμα των χρεών του Δήμου μας, ύψους 2,2 εκ. ευρώ. Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να αποπληρώσει τα υπόλοιπα ύψους 3,5 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό εσείς ως Δήμαρχος προσπαθείτε, εμμέσως πλην σαφώς, να παρουσιάσετε ως Οικονομικό επίτευγμα δικό σας !
Ανακοινώσατε στους Πολίτες ότι το 2017 θα είναι έτος ανακύκλωσης. Θα ξεκινήσει η ανακύκλωση η οποία θα επεκταθεί και σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα. Αποκρύψατε όμως ότι εσείς σταματήσατε την επί χρόνια λειτουργούσα ανακύκλωση στους μπλε κάδους ! Αποκρύψατε το ότι η ανακύκλωση με καφέ κάδους περιλαμβάνεται στο έργο του ΧΥΤΥ, που λάβατε ως προίκα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή !
Ανακοινώσατε ότι   'Η δημοτική μας αρχή είχε την τόλμη (γιατί στην Ελλάδα περί τόλμης πρόκειται…) να εφαρμόσει το νόμο, να προφυλάξει το Δήμο Δελφών από μελλοντικά πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και να απαλλάξει τους δημότες μας από τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον' .  Αποκρύψατε, όμως, ότι όλες οι χωματερές εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πλην μιας η οποία ήταν μεν δημοπρατημένη αλλά εκκρεμούσε η απόφαση του Υπουργείου για το που θα μεταφέραμε τα απορρίμματα, ώστε να μπορεί να κλείσει και αυτή.
Κ.Παναγιωτόπουλε,  μην κρύβετε την ανεπάρκειά σας πίσω από τα έργα που παραλάβατε ως προίκα  από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από τη γενναία χρηματοδότηση που λαμβάνετε από την κυβέρνηση και μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε φανταστικούς εχθρούς. Αφήστε τον 'Δον Κιχωτισμό' και χαράξτε επιτέλους πορεία και παράξτε δικό σας έργο, αυτό που επί 2,5 χρόνια περιμένουν οι Πολίτες!
Και σταματήστε επιτέλους να ακούτε βήματα πίσω σας...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                                                                                                                                         'ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου