Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" : ΦΩΤΟΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΔΥΣΟΣΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (περί ανταποδοτικών τελών καθαριότητος)

20.1.2017
«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ »
Αναζητείται ανταπόδοση !
Είναι πράγματι ανταποδοτικές οι υπηρεσίες της καθαριότητας του Δήμου μας; Σίγουρα όχι από την άποψη ότι αντικειμενικά εισπράττονται εδώ και δύο περίπου χρόνια πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που δαπανώνται.
Είναι, τουλάχιστον,  ικανοποιητικές οι Υπηρεσίες που παρέχονται στους Πολίτες;
Παραθέτουμε την κατάσταση που συναντήσαμε τις τελευταίες ημέρες:
Βιολογικός καθαρισμός Άμφισσας
   




Δημιουργήθηκε από τη Δ/νση Περιβάλλοντος της παρούσας Δημοτικής αρχής. Ευρίσκεται στη μοναδική περιοχή που μπορεί ένας επιχειρηματίας να επενδύσει αφού ευρίσκεται στο χώρο του ΒΙΟΠΑ. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, τα πρόστιμα που επέβαλε η Περιφέρεια και την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου κ.Παναγιωτόπουλου στο Δημοτικό συμβούλιο για την εντός διμήνου απομάκρυνσή τους, κανένα αποτέλεσμα αποτέλεσμα   !

Γαλλικοί μώλοι Ιτέας

Δημιουργήθηκε από τη Δ/νση Περιβάλλοντος της παρούσας Δημοτικής αρχής. Ευρίσκεται στα όρια του σχεδίου πόλεως Ιτέας σε περιοχή που εποπτεύει η Κτηματική Υπηρεσία Φωκίδας. Αναδείξαμε το θέμα στις 29.8.16. Οι μοναδική διαφορά από τότε μέχρι σήμερα είναι ότι μπαζώθηκε η πρόσβαση στους Γαλλικούς μώλους για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα, ενώ τα απορρίμματα παραμένουν   !
Θέση 'Σφαγεία' Τ.Κ.Πολυδρόσου

Χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν ως προσωρινός χώρος εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και μπαζών, τα οποία απομακρύνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διατηρώντας το χώρο καθαρό. Εδώ και δύο περίπου χρόνια χρησιμοποιείται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου μας και ως χωματερή απορριμμάτων, αφού έχει να καθαριστεί πλέον του ενός  έτους   !
Θέση 'Πίσω ρέμα' Τ.Κ.Επταλόφου
Παρόμοια η κατάσταση και στην περιοχή του 'Πίσω ρέματος' της Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου. Εδώ και δύο περίπου χρόνια χρησιμοποιείται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου μας και ως χωματερή απορριμμάτων, αφού έχει να καθαριστεί πλέον του ενός  έτους   !
Βιολογικός καθαρισμός Ιτέας
Με το υπ' αριθμόν 125276/14.11.16 έγγραφό της (ΑΔΑ:7ΞΘ27ΛΗ-8ΧΝ) το Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας επέβαλε πρόστιμο στο Δ.Δελφών για 'διοχέτευση πλημμελώς επεξεργασμένων λυμμάτων' στη θάλασσα. Το πρόστιμο καταβλήθηκε από το Δήμο στις 30.12.16 με το υπ' αριθμόν 3060/2016 χρηματικό ένταλμα (ΑΔΑ:Ψ9ΨΥΩ9Θ-7ΦΗ), ύψους 3.584 €.
Ανακύκλωση
Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σταμάτησε η ανακύκλωση να λειτουργεί στο Δ.Δελφών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απώλεια της οικολογικής συνείδησης , ειδικά στα μικρά παιδιά μας.
Οι φωτογραφίες είναι πρόσφατες. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου