Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΣΙΔΕΡΑ


Όλα τα παλιοσίδερα...”

   Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 (4 εργάσιμες ημέρες προ της αργίας των Χριστουγέννων), συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικο- νομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών και αποφάσισε ομόφωνα (6 παρόντα από τα 9 μέλη της Επιτροπής) για το παρακάτω αναφερόμενο θέμα, το οποίον υπήρχε μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.
Η ιστορία :
 
Στις 21-11-2016 (προ ενός μηνός ακριβώς), η ίδια Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει τον ορισμό δικηγόρου, προς υπεράσπιση των
1. Μαντζώρου Ευσταθίου πρώην αντιδημάρχου του Δήμου Δελφών
2. Μουτσέλη Δαμιανού υπαλλήλου του Δήμου Δελφών και
3. Βαγγελιά Παρασκευά υπαλλήλου επίσης του Δήμου Δελφών.

   Και αυτό η Ο.Ε. το έκανε, θεωρώντας ότι έπρεπε (ή της εζητήθη), να “στηρίξει” νομικά τον πρώην αντιδήμαρχο και τους δυο υπαλλήλους του Δήμου, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην γνωστή ιστορία των σχεδόν ακινητοποιημένων οχημάτων του πρώην Δήμου Ιτέας.

   Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι :
    Μετά από την κατάργηση του Καποδιστριακού Δήμου Ιτέας και την “αφαίμαξη” όλων των περιουσιακών του στοιχείων (παγίων, κινητών και ακινήτων) από τον νέον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών, κάποια οχήματα του παλαιού Δήμου, τα οποία είχαν σχεδόν ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών και προβλημάτων στην τοποθεσία των παλαιών σφαγείων της Ιτέας στο Λαρνάκι, έτυχαν “ειδικής” μεταχειρίσεως από μια ομάδα ανθρώπων, αγνώστων στην τοπική κοινωνία. Έφτασαν σε εκείνο το σημείο, αρκούντως εξοπλισμένοι και άρχισαν να διαλύουν τα ακινητοποιημένα οχήματα και τα κομμάτια τους να τα μεταφορτώνουν σε φορτηγά αυτοκίνητα, με τα οποία είχαν εμφανισθεί εκεί.

   Με την γνωστοποίηση του γεγονότος, υπήρξε κινητοποίηση εκ μέρους κατοίκων καθώς και Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων της Ιτέας και επί τόπου κατέφθασαν αρκετά μέλη της Δημοτικής Παρατάξεως “Πολίτες στο Προσκήνιο”
 Εζητήθησαν εξηγήσεις, ενημερώθησαν τηλεφωνικώς οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και ο θεματικός Αντιδήμαρχος και τελικά, οι “διαλυτές” των οχημάτων, μετά από τις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις των “αρμοδίων” προς τους ενισταμένους πολίτες, ότι η διάλυση και αποκομιδή των οχημάτων είναι σε γνώση (και συνεπώς και με την έγκριση) του Δήμου Δελφών, οι "διαλυτές” λοιπόν, ετελείωσαν επιτυχώς και ανενόχλητοι το έργο τους : Μετέτρεψαν τα παλαιά οχήματα σε Σκράπ (scrap), δηλαδή σε εμπορεύσιμα ανακυκλώσιμα μέταλλα και αφού τα μετεφόρτωσαν στα δικά τους φορτηγά αυτοκίνητα, έφυγαν.

Η Δημοτική Παράταξη όμως “Πολίτες στο Προσκήνιο”, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αμφίσσης, περιγράφοντας το γεγονός με μάρτυρες και φωτογραφίες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η έκδοση του υπό στοιχεία Α.Β.Ω.ΕΓ2-14/135/16-1 κατηγορητηρίου και το οποίο επεδώθη προφανώς, σε κάθε “αρμόδιο”.

Εδώ όμως ευρέθη εκτεθειμένη η Ο.Ε. του Δήμου, η οποία με την απόφασή της 40/455/21-11-2016 (ΑΔΑ : 7ΡΓΤΩ9Θ-Η12), ενέκρινε τον ορισμό δικηγόρου για την υπεράσπιση των εμπλεκομένων στην υπόθεση ενός πρώην αντιδημάρχου και δυο υπαλλήλων του Δήμου.  Διότι, όπως η ίδια με την νέα της απόφαση-ακύρωση της προηγουμένης ομολογεί, δεν είναι δυνατή εκ του νόμου η νομική υποστήριξη δαπάναις του Δήμου, υπαλλήλων και αιρετών, οι οποίοι έχουν καταγγελθεί από τον Δήμο, ή την Περιφέρεια, ή την οποιανδήποτε Δημόσια Αρχή. Για αυτό και ανακαλεί την πρώτη απόφασή της και η οποία, ήδη έχει διαγραφεί και από το “diaygeia”.

  Ανεξαρτήτως του εάν εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι η Ο.Ε. δεν ήξερε τι έκανε (κάποιος, εκ των υστέρων προφανώς, ειδοποίησε τα ψηφίσαντα την πρώτη απόφαση μέλη της, για το διαπραχθέν ατόπημα), η προκύπτουσα πληροφορία είναι μια : Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών!

Απομένει να μάθουμε, ποιοί ήσαν οι “διαλυτές” και με ποιόν εκ του Δήμου συνεφώνησαν για τον διαμελισμό και την αποκομιδή των παλαιών οχημάτων.  Και επί της ουσίας, υπήρξε και κάποια οικονομική συμφωνία, ή κάποιο όφελος (δημοτικό βεβαίως) για το Scrap;...

******************************************

Η Ακυρωτική (νέα) απόφαση


*****************************

Η Πρώτη (ακυρωθείσα) απόφαση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου