Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ευτυχώς!...

  Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ήσαν η γενεσιουργός αιτία για την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή μας, για 45 λεπτά της ώρας περίπου σήμερα το πρωΐ.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το σύνολο σχεδόν του Νομού Φωκίδος παρέμεινε για αυτό το χρονικό διάστημα, δίχως ηλεκτρική ενέργεια. Και αυτό έγινε λόγω βλάβης στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στην Κοινότητα Σερνικακίου,
από τον οποίον τροφοδοτείται σχεδόν το σύνολο του Νομού. Και η οποία εδημιουργήθη όπως προαναφέραμε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών του τελευταίου 10ημέρου.
Από το γενικό blackout δεν επηρεάσθησαν ορισμένες περιοχές (π.χ. Πολύδροσος), των οποίων το δίκτυο είναι συνδεδεμένο με γειτνιάζοντες Υποσταθμούς όμορων Νομών. Ενώ αντιθέτως, την ίδια τύχη με την Ιτέα, το Γαλαξείδι, την Άμφισσα και το Λιδωρίκι, είχε και η Αράχωβα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον Υποσταθμό του Σερνικακίου.

Σε χρόνο “dt” η βλάβη εντοπίσθηκε από τους τεχνικούς της ΔΕΗ και μετά από 10’ περίπου, είχε ήδη αποκατασταθεί. Απλώς η επάνοδος των ηλεκτρικών φορτίων σε ολόκληρο το δίκτυο, έπρεπε για λόγους ασφαλείας, να είναι προοδευτική. 
Και αυτό ακριβώς έγινε.

Ο χρόνος παραμονής της περιοχής μας σε αυτή την κατάσταση ήταν μικρός, με αποτέλεσμα, εκτός από την ανησυχία (λόγω καιρού) και την μεγάλη αναστάτωση (ιδίως σε επιχειρήσεις), να μην υπάρξουν άλλα, έντονα ή μεγάλα προβλήματα.
Και ας είναι μόνον αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου