Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ (καθαρό) ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗΝ (ρυπαρή) ΙΤΕΑ (τι κρίμα...)

Μία κατά φαντασίαν επιστροφή
   Τις καλύτερες των εντυπώσεων θα πρέπει να απεκόμισαν επιστρέ- φοντας (φανταζόμεθα), τα μέλη της αποστολής του Δήμου Δελφών, τα οποία είχαν μεταβεί στην μακρινή Αλβιώνα, προκειμένου να επιδείξουν στους αγγλόφωνες τα κάλλη, τις ομορφιές, το ιστορικό και πολιτισμικό μεγαλείο και τις δυνατότητες πολιτισμένης αναψυχής τις οποίες διαθέτει η περιοχή μας και με στόχευση το να μας επισκεφθούν και να ενισχύσουν το πενιχρόν βαλάντιό μας.
Εντυπώσεις τις οποίες θα περιγράψουν σε ένα ενθουσιώδες (φανταζόμεθα) Δελτίον Τύπου, όπου θα μας εξηγήσουν ότι τα χρήματα τα οποία εδαπανήθησαν για αυτήν την παράστασή τους στο Λονδίνο στα πλαίσια της εκθέσεως WTN, ήσαν αναγκαία, προκειμένου να ενημερωθούν οι άγνοες Αγγλοσάξωνες, για τους Δελφούς, το Γαλαξείδι, την Ιτέα, την Πολύδροσο και την Χάρμαινα...  Απαξάπαντες ιδανικούς προορισμούς αναψυχής, για όλα τα κοινωνικά, μορφωτικά και οικονομικά επίπεδα των ανθρώπων της πάλαι ποτέ Μεγάλης Βρετανίας.


Βεβαίως, στις αποσκευές τους θα πρέπει να είχαν πάρει μαζί τους κατά την αναχώρησή τους, φωτογραφικό και ηλεκτρονικό υλικό, εκθειάζον την περιοχή μας, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες της εκθέσεως και τους tour operators.  Και αυτό (φανταζόμεθα), θα πρέπει να έγινε.

   Η επιστροφή όμως στην πραγματικότητα, αυτήν της  καθημερινό- τητος  στον  καταχρεωμένον Δήμο Δελφών, θα πρέπει να απο- κάρδιωσε τους επί ημέρες  προσπαθούντες εκεί στην υγρή πόλη του Λονδίνου (για το καλό μας βεβαίως), των οποίων τα όμματα είχαν συνηθίσει στην τάξη, την καθαριότητα και την ευπρέπεια της βρετανικής πρωτευούσης, να έλθουν αντιμέτωποι με την σημερινή κατάσταση και με την καθ’ημάς αβάσταχτη ελαφρότητα των ρυπαρών οδοστρωμάτων. Τι κρίμα!...


Κυριακή μεσημέρι 15-10-2017. Διασταύρωση λεωφόρου Ηρώων και Καραϊσκάκη στην Ιτέα.
(φωτογραφίες : Μίμης Κουτρολίκος)


Διασταύρηση Ηλία Τρίγκα και Μπαλλή εμπρός από Πολυκατάστημα
(φωτογραφίες : Lavou Teod)

7 σχόλια:

  1. Για αυτές τις εικόνες δε φταίει πάντα ο Δήμος, κύριε Επικουρε... Είμαστε άθλιοι και ελεεινοί και βρωμιάρηδες σύσσωμοι οι Ιτιωτες!!!Με πλήρη συνείδηση των λόγων μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να σημειώσουμε ότι, η Καθαριότητα σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, είναι θέμα παιδείας. Και είναι υποχρέωση και των ατόμων και της ευνομούμενης Πολιτείας.
      Διαφωνούμε μαζί σας ως προς το "σύσσωμοι οι Ιτιώτες".

      Διαγραφή
    2. Έχετε απόλυτο δίκιο να διαφωνείτε,η φράση μου ήταν λάθος τόσο στο δεύτερο σκέλος, αφού η έλλειψη παιδείας και Φιλοκαλίας δεν είναι μόνο ιδίωμα των συμπολιτών μου αλλά γενικότερα και ανθρώπων από άλλους δήμους όσο και στο πρώτο σκέλος "σύσσωμοι"... Παντού θα υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις ώστε να επιβεβαιώνεται ο γενικός κανόνας...

      Διαγραφή
  2. KAI KATI AKOMA <<<
    ΕΚΤΟΣ ΜΙΑΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΆΣ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ...
    O ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑ ΓΙΟΓΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ? ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ? ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΛΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !!!!
    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Δρακάκη,σίγουρα είστε ενημερωμένος καλύτερα και ξέρετε περισσότερα από εμένα... εγώ απλά σχολίασα και όλους εμάς, γιατί πρέπει να μας επιβληθεί πρόστιμο για να μάθουμε πού, πώς και πότε μπορούμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας? ώστε να μην γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων εικόνων... Δυστυχώς η μέθοδος "σουτ μπάσκετ" για να ρίξουμε τη σακούλα μας στον κάδο είναι προσφιλές σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΗ ΝΗΟΣΤΗ: ΠΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ "Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ" ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ,ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΡΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή