Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

6ον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


Κήπος Αθηνών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


6o Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας    Φιλοσοφίας:
Η ανθρωπιστική φιλοσοφία που αρμόζει σε μια Ελλάδα που αλλάζει


Σαβ. 6 και Κυρ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα 
Δήμου Παλλήνης



Σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από κρίση αξιών, όπως η Ελληνική, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει άραγε μια πρόταση για να προσπεράσουμε τις ξεπερασμένες συμπεριφορές που ανακυκλώνουν την δυστυχία. 

Και όμως υπάρχει πρόταση και είναι συγκεκριμένη: το ανθρωπιστικό και ψυχοθεραπευτικό μήνυμα του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, που εκφράζει με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο την διαχρονική, θεωρητική και πρακτική, μέθοδο προσέγγισης της ευδαιμονίας, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Έτσι, για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» καλούν σκεπτόμενους πολίτες, που πρεσβεύουν ότι η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον καθένα χωριστά αλλά και συνεργατικά, να προσέλθουν με ελεύθερη είσοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης,  το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο που αφορά την  φιλοσοφική επιστημονική και ανθρωπιστική σκέψη του Επίκουρου. 

Το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας αποτελεί  το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα, που από το 2011 έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή. Το Συμπόσιο διοργανώνεται στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, που ταυτίζεται με τμήμα του σημερινού Δήμου Παλλήνης. 

Στο φετινό Συμπόσιο θα αναδειχθεί η πρόταση της Επικούρειας φιλοσοφίας για την κοινή ωφέλεια, την συμφωνημένη δικαιοσύνη και την χαρά της ζωής, που βιώνεται με ελεύθερη σκέψη, φρόνηση, αρετή και φιλία, μέσα από σημαντικές ομιλίες, όπως του καθηγητή Θεοδόση Τάσσιου, αλλά και μέσα από πρωτοποριακές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, όπως του συνθέτη Δρ. Αθανάσιου Σίμογλου, που μελοποίησε τον μεγάλο ποιητή Καβάφη.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ευκαιρία για μια βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας Φιλοσοφίας μέσα από το 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης. Γιατί στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο προς το καλύτερο.



Περισσότερες πληροφορίες στο: www. epicuros.gr



Επικοινωνία: Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Δήμου Παλλήνης, Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας, Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210-6619337





Με φιλία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου