Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΓΚΑΛΗΣ : ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΑΕΡΑ'' ΤΗΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ...


ΑΜΦΙΣΣΑ 22.1.2016
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της παράτασης της μίσθωσης Δημοτικής έκτασης στη Δεσφίνα, σε εταιρεία για 20 επιπλέον έτη,
με σκοπό την υλοποίηση αιολικού πάρκου από το οποίο ο Δήμος μας θα έχει σημαντικότατα έσοδα και από τη μίσθωση της έκτασης και από την παραγόμενη ενέργεια. Η έκταση χωροθετείται σε περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ‘Αιολικής Προτεραιότητας’ από το χωροταξικό σχεδιασμό. Αυτά είχαν συμφωνηθεί με το αρχικό συμφωνητικό στο τέλος του 2010 και μετά από σχετικό διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί.
Το θέμα, μετά από σχετική ενημέρωση στην οποία συμμετείχαν ο Δικηγόρος του Δήμου και η εκπρόσωπος της εταιρείας, υπερψηφίστηκε και από την παράταξή μας η οποία είναι η μόνη που σταθερά στηρίζει τις επενδύσεις, ενώ καταψηφίστηκε από τους Πολίτες στο Προσκήνιο και την παράταξη του κ. Ιωσηφίδη.
Το παράδοξο της υπόθεσης αρχίζει μετά την ανάγνωση του δελτίου τύπου του Δημάρχου στην ιστοσελίδα του Δ.Δελφών. Διαβάζουμε από το δελτίο τύπου:
Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση αιολικής ενέργειας στη Δεσφίνα”.
Υπεγράφησαν χθες, 28 Δεκεμβρίου 2015, από το Δήμαρχο Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλο και τους εκπροσώπους της εταιρείας VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε. (η οποία έχει ως κύριο μέτοχό της τον παγκόσμιο κολοσσό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ENERCON) συμβόλαια παράτασης για μια εικοσαετία της μίσθωσης εκτάσεων στην κτηματική περιφέρεια της Δεσφίνας, προκειμένου να κατασκευαστούν από τη μισθώτρια εταιρεία τρία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 100Mw (από τα μεγαλύτερα πάρκα στη χώρα μας).
Η εξέλιξη αυτή, που προέκυψε ως αποτέλεσμα μακρών και επίπονων διαπραγματεύσεων με τη μισθώτρια εταιρεία και αφού χρειάστηκε να ξεπεραστούν πλήθος τεχνικών και νομικών ζητημάτων,
Η όλη διαδικασία (οι απαρχές της οποίας ανάγονται στον καποδιστριακό Δήμο Δεσφίνας) απαίτησε την ενεργό συμμετοχή των τοπικών αιρετών οργάνων και ιδιαιτέρως ….
Η τυμπανοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί ήταν για μια σύμβαση η οποία είχε το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από μια απλή ανάγνωσή της !
Διαβάζουμε από τη σύμβαση του 2010:

Κ. Δήμαρχε
Μην προσπαθείτε να καπηλευτείτε έργο άλλων, προσπαθώντας ανεπιτυχώς, με δελτία τύπου να αλλάξετε την πατρότητά του, ‘ευλογώντας τα γένια σας’ .
Είναι καθήκον σας να προστατεύσετε και να καλλιεργήσετε την ‘προίκα’ που παραλάβατε.
Κοιτάξτε να εργαστείτε για το καλό του Δήμου ‘παράγοντας’, επιτέλους, δικό σας έργο.
Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από το υπ’ αριθμόν 8.746/29.12.2010 μισθωτήριο ακινήτων εκτάσεων.

1 σχόλιο:

  1. οταν διοικεί η μουστάκα, ο μουστάκας απλά γονατά.καλά να πάθετε , αυτούς θέλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή