Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΠΕΡΙ ΑΣΘΕΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

                               
                                         Άμφισσα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενημέρωσης στο ΚΕ.Γ.Ε. Ευπαλίου»

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Φωκίδας, της Δ/νσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Υπ. Α.Α.&Τ. συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επικίνδυνα φυτοπαθογόνα της ελιάς (κυκλοκόνιο, ξυλλέλα) – Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 12:30, στην αίθουσα του ΚΕ.Γ.Ε. Ευπαλίου, πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Ευπάλιο και αποβλέπει:
  1. Στην ενημέρωση ελαιοπαραγωγών, φυτωριούχων και φορέων της ευρύτερης περιοχής του Ευπαλίου για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Xyllela fastidiosa και τον μύκητα Spilocaea oleagina.
  2. Στη συνειδητοποίηση των συνεπειών και των αδιεξόδων που θα δημιουργήσει πιθανή προσβολή της περιοχής όπου η ελιά αποτελεί την κύρια καλλιέργεια.
  3. Στην αποσαφήνιση των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους.
  4. Στην ενημέρωση των αγροτών για την καταχώρησή τους στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και την χρησιμότητα αυτού .
Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από αρμόδιους Γεωπόνους του Τμ. Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Φωκίδας και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Φωκίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου