Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΦΟΙ : ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ (επιτέλους!)

                          (φωτό : Γεωργουσόπουλος Γιάννης)
Ικανοποίηση και ευχαριστίες
από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δελφών
********************
Την 23η Δεκεμβρίου 2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 3177, απεστάλη από την αρμόδια Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών προς το Τμήμα Παραδο-σιακών Οικισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας(ΥΠΕΚΑ),
η Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης και Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Δελφών.  Έτσι και μετά από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Νοέμβριο του 2014 και  του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών τον Μάρτιο του 2015 (αριθ. 95/2015) η μελέτη επέκτασης  της πόλεως των  Δελφών οδεύει προς το τελικό στάδιο υλοποίησής της.   Η πόλη των Δελφών μπορεί πλέον να βασισθεί σε ένα νέο σχέδιο πόλης, το οποίο να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών αλλά και να προσδώσει στην πόλη,  στους δημότες της αλλά και στους χιλιάδες των επισκεπτών,  τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες ανάπτυξης, οικονομικής ευημερίας και ποιότητας ζωής.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, τον καθ' ύλην Αντιδήμαρχο Νίκο Μολιώτη, τους πρώην Δημάρχους αλλά και αυτοδιοικητικούς της πόλης των Δελφών για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να φτάσουμε στο ευχάριστο αυτό σημείο . Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης Γιάννη Ροπακά αλλά και τα στελέχη αυτής, για την επίπονη και ουσιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε και τα όποια εμπόδια να παραμεριστούν και το σχέδιο να αποσταλεί άρτια δομημένο στο αρμόδιο Υπουργείο.   Ευχαριστίες οφείλω και στην μελετήτρια του έργου Πάτρα Θεοφίλη για την επιστημονικά άψογη  αλλά και αποτελεσματική εργασία της.
Διαβεβαιώνω του κατοίκους της πόλεως των Δελφών ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα παρακολουθήσει στενά την πορεία της Πολεοδομικής Μελέτης μέχρι και την έκδοση του σχετικού ΦΕK, έτσι ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχουμε την οριστική λύση με την εφαρμογή του νέου σχεδίου. 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελφών
 Λουκάς Ι. Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου