Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (γενικώς) ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ (ειδικώς) ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ. (άρθρο)


Μπράβο σας κ. Δήμαρχε
Του Νίκου Δρόλαπα
Έχουν γονατίσει τον Δήμο Δελφών τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι διοικούντες τον Δήμο, σημερινοί και προηγούμενοι.
Τώρα, έχουν ως μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη των προβλημάτων και των ευθυνών τους και επιδίδονται στον αποπροσανατολισμό των Δημοτών, με πονηριές και καλοστημένα λόγια χωρίς ουσία, προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα που απεικονίζει τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Δελφών.
Με τα ψέματα όμως δεν διορθώνεται η κατάσταση. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα που δύσκολα θα ξεφύγουν όσοι εμπλέκονται.
Μία περίπτωση υπάρχει μόνο να διασωθούν και πάλι. Αυτό θα συμβεί μόνο, αν υπάρξουν άνωθεν υψηλές παρεμβάσεις για να σταματήσουν οι έλεγχοι για τη χρεωκοπία του Δήμου, οπότε αυτό σημαίνει ότι η ατιμωρησία συνεχίζεται και ότι το….«Λεωφορείον η ελπίς » θα κολλήσει οριστικά στον βάλτο !
Η χρεωκοπία του Δήμου είναι προ των πυλών, οι προκαταρτικοί έλεγχοι άρχισαν και αναμένεται να ξεκινήσουν και οι έλεγχοι σε βάθος οι οποίοι, όπως αναμένεται, θα αποκαλύψουν όλη την αλήθεια για τη δημιουργία του χρέους και τον καταλογισμό των ευθυνών. Η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειρισθεί το χρέος, αλλά το επιβαρύνει επί πλέον, ακόμη και σήμερα, με τις συνεχιζόμενες σπατάλες, προσηλωμένη στις απαιτήσεις του πελατειακού συστήματος.
Γι΄ αυτό και ο κ. Δήμαρχος δεν απαντάει σε κανένα από τα ερωτήματα που του θέτουν οι πολίτες. Προτιμάει τη σιωπή, ελπίζοντας ότι έτσι αποφεύγει τις κακοτοπιές. Δεν δίνει πληροφορίες για τα τοπικά ζητήματα, ενώ ελέγχει τη πληροφόρηση που βγαίνει προς τα έξω. Είναι ακατανόητη η συμπεριφορά του αυτή. Κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι θα τον αφήσουν στην ….ησυχία του όσοι νοιάζονται για τον τόπο και υφίστανται τις επιπτώσεις μιας αποτυχημένης δημαρχιακής πορείας, η οποία, ως το τέλος της θητείας της, ίσως αποδειχθεί ότι είναι η χειρότερη δημοτική περίοδος όλων των εποχών.
Δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι οι Δημότες έχουν άσβεστο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν πώς και ποιοι δημιούργησαν το χρέος του Δήμου που ξεπερνάει τα δυσθεώρητα ύψη των 15 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο θα κληθούν οι ίδιοι να βάλλουν για μία ακόμη φορά το χέρι στη τσέπη ; Μήπως νομίζει ότι δεν περιμένουν οι Δημότες να μάθουν γιατί έκλεισε το Γηροκομείο και πώς ολόκληρη τη περιουσία των Κληροδοτημάτων που το απαρτίζουν θα την αρπάξουν έναντι πινακίου φακής δικαιούχοι, παρατρεχάμενοι και κάθε λογής κοράκια ; Προσωπικά θα τον ακολουθεί η σκιά της ευθύνης που φέρει για τη συγκάλυψη που παρέχει σε όσους κακοδιαχειρίστηκαν το δημόσιο και το δημοτικό χρήμα, αν δεν αποκαλύψει δημόσια ποιοι ευθύνονται.
ΜΗΠΩΣ όμως σιωπά γιατί και ο ίδιος ευθύνεται, ως έμπιστος και αξιωματούχος του συστήματος, πριν και τώρα, επειδή συμμετείχε και γνώριζε όλες τις επιλογές και όλες τις αποφάσεις που έφεραν το Δήμο στη χρεωκοπία ;
ΜΗΠΩΣ και σήμερα, που πρέπει να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των συμφερόντων του Δήμου, ευρίσκεται σε σύγκρουση καθηκόντων ; ; ;
Πάντως, όποια…δημοτική πέτρα και να σηκώσεις υπάρχει πρόβλημα. Δεκάδες τα θέματα. Μικρά και μεγάλα. Και όλα έχουν τη σοβαρότητά τους γιατί επηρεάζουν τη γενικότερη εικόνα του Δήμου και τη πορεία του τόπου. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Και αφού ο κ. Δήμαρχος δεν ασχολείται, δεν απολογείται, δεν ενημερώνει και περί άλλων …τυρβάζει, έδωσε και ένα ακόμη δείγμα άσχημης γραφής. Λές και ως δια μαγείας έλυσε όλα τα προβλήματα του Δήμου και εκείνο που απέμενε ήταν η κατεδάφιση της πατρικής οικίας των ευεργετών και Δωρητών της πόλεως Αμφίσσης, των αδελφών Ζησίμου επί της οδού Βασιλοπούλου πλησίον της Μητρόπολης, οι οποίοι άφησαν όλη τους τη περιουσία και ιδιαίτερα τις καταθέσεις εκατομμυρίων για την ανέγερση ( αυτοδύναμα ) του Γηροκομείου της πόλης. Για τις καταθέσεις αυτές, το τοπικό σύστημα εξουσίας ακόμη δεν έχει βγάλει άχνα για το πώς διαμελίστηκαν, ποιοι τις τσέπωσαν και ποιοι είναι συνένοχοι της μεγάλης αυτής ρεμούλας.
Κι έρχεται σήμερα, ο επιζητών τη…’’μεταμόρφωση’’ Δήμαρχος και κατεδαφίζει το οίκημα αυτό, αντί να το επισκευάσει με όσα ξόδεψε για τη κατεδάφιση και τη περιτοίχιση και να στεγάσει δύο άπορες οικογένειες για να αναπαυθούν οι ψυχές των Δωρητών με τα όσα έχουν συμβεί σε βάρος της μνήμης τους και της περιουσίας τους, τα οποία μόνο ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν.
Γκρέμισε λοιπόν την οικία Ζησίμου, μόνο και μόνο για να φέρει στη πρόσοψη του δρόμου τη πολυκατοικία του κολλητού του, γιατί…όταν το ρουσφέτι σε εκφράζει, κοντά στα ΞΗΡΑ καίγονται και τα χλωρά….
Αυτοδιοικητικός βίος και πολιτεία….

1 σχόλιο:

  1. Γιατί κάνουνε μόκο όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε όλα αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα.
    Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν δημόσια θέση. Γι αυτό τους βάλαμε εκεί μέσα να μας εκπροσωπήσουν.
    Όλοι όμως είναι υπηρέτες του συστήματος.
    Κατάντησαν το Δημοτικό Συμβούλιο παιδική χαρά.
    Σε όλα τα δυνατά θέματα καμία σοβαρή δημόσια θέση.
    Που και που πετάνε ένα πυροτέχνημα, όσοι το πετάνε και αυτό. Αυτό είναι όλο.
    Ποιος να βγάλει τα άπλυτα στην φόρα, όταν οι περισσότεροι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν την γούνα τους λερωμένη;
    Συμβουλή για τον κ. Δρόλαπα.
    Τα λες σωστά αλλά ρίχνεις το βάρος μόνον στον Δήμαρχο. Έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Οι υπόλοιποι στο ΔΣ ψηφίστηκαν για να κάνουν τις κλώσες; Αν αυτοί έπαιζαν καλά τον ρόλο τους θα είχε στριμωχτεί και ο Δήμαρχος.
    Δηλαδή Δρόλαπα τον αγώνα τον πούλησαν όλοι. Συμβούλια, προπονητής, παίχτες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, διαιτητές, οι πάντες.
    Μην ανησυχείς όμως το μέλλον ανήκει στο ντουέτο Ταγκαλή – Ασημακοπούλου.
    Έχει μέλλον ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή