Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4-2-2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, συνεχίζει την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η σημερινή συγκυβέρνηση το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!
Με αυτό το νέο έκτρωμα νομοσχέδιο που φέρνουν υπηρετούν το ταξικό συμφέρον του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων, δηλαδή την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους, την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης. 
Για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι φτωχοί για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, τα παράσιτα της κοινωνίας, οι καπιταλιστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τον φτωχό λαό.
Με προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει προοπτική βιωσιμότητας για το ασφαλιστικό σύστημα και ότι οι βιομήχανοι αφού «συμφώνησαν» να υποστούν αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές (1%) τηρούν υπεύθυνη στάση και πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτήν. Όμως δεν λένε κουβέντα για τις προηγούμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές που έφτασαν στο (3.9%). Όπως δεν μας λένε ότι οι κυβερνήσεις όλα τα χρόνια χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ταμείων για την χρηματοδότηση και ενίσχυση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Αποκαλύφθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιους εξυπηρετεί το νέο ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι όποια ανάπτυξη προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό το δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός!
Την υπεύθυνη υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου! 
Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία! 
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Να μην ανεχτούμε άλλο τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που θέλει την συναίνεση μας, για να διαλύσει την ζωή μας.
Εμείς ξέρουμε από την καλή τι σημαίνουν εδώ και χρόνια οι ανατροπές στο ασφαλιστικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δείξει ότι το δικό της νομοσχέδιο είναι καλύτερο των προηγούμενων.
Όμως δεν μπορούν να κρυφτούν αφού με αυτό νομιμοποιούν τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση) και σαρώνουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που μειώνονται ως 30% για όλους τους συνταξιούχους, καταργούν σταδιακά το ΕΚΑΣ ως το 2019, μειώνουν ακόμα και τις αναπηρικές συντάξεις, εξαφανίζουν τα προνομιακά επιδόματα.
Δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο, οι ανατροπές αυτές επιδεινώνουν την κατάσταση, πλέον η σύνταξη γίνεται μακρινό όνειρο για πολλούς εργαζόμενους, καθώς αρκετοί δουλεύουν μερικούς μήνες λόγω εποχικότητας, άλλοι με μερική απασχόληση, πλήττει παραπέρα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως την νεολαία και τις γυναίκες που υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.   
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Έχουμε χρέος και καθήκον απέναντι στις επόμενες γενιές να πάρουμε εμείς την ζωή στα χέρια μας. Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας, να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια.
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
Καλούμε τώρα όλα τα σωματεία να πάρουν και αυτά αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες για συμμετοχή και οργάνωση μεγάλης απεργίας που θα στείλει μήνυμα στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ. Να είναι απεργία με μαζική συμμετοχή, να πυροδοτήσει εξελίξεις, να αποκρουστεί ο σφαγιασμός των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
 Η Διοίκηση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου