Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ...ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ!


Πρωθύστερον...

   Ο Δήμος Δελφών, μέσω της αρμοδίας Αντιδημάρχου, πραγματοποιεί σήμερα, αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει εξ ανάγκης υλοποιήσει, κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων ετών : Λήψη μέτρων για την προστασία των Φοινικόδενδρων σε όλην την επικράτεια του Δήμου.
Με ημερομηνία 30-12-2015 αποφασίζεται η απ' ευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένον γεωπόνο η ''Πρόληψη και Καταπολέμηση ασθενειών Φοινίκων'', όταν είναι ήδη βεβαιωμένοι οι θάνατοι πολλών δένδρων λόγω του κόκκινου σκαθαριού.  Όταν ήδη κόβονται από συνεργεία του Δήμου (!)
προσβεβλημένα δένδρα και υπάρχουν μάλιστα και οδηγίες για την προσεκτική αποκομιδή τους.  Όταν ήδη το ''Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης'' του Δήμου και ο πρώην Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, είχαν από διετίας επισημάνει τον κίνδυνο της εξαπλώσεως της ασθενείας και ζητούσαν απεγνωσμένα την λήψη μέτρων από την πλευρά της Δ/νσεως Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών.
Τώρα λοιπόν, το ''Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης'' σχεδόν υποχρεώνεται να επανέλθει στο θέμα συντάσσοντας ''τεχνική περιγραφή'' για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός.  Άρα, δεν υπάρχει πλέον ζήτημα ''Προστασίας και Καταπολέμησης'', αλλά προσπάθεια μεθόδευσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη περιστολή των ζημιών στα δένδρα.  
Κοινώς :  ''Ότι χάσαμε-χάσαμε, ας σώσουμε τώρα ότι μπορούμε...''

Περιττόν είναι να σημειώσουμε ότι, για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να γίνει δειγματοληψία από όλους τους (φαινομενικά) μη θνήσκοντες Φοίνικες, σε ολόκληρη την γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Δελφών (οι υπόλοιποι θα πρέπει να κοπούν), ούτως ώστε να τους παρασχεθεί εάν είναι η προσβολή των σε πρώιμο στάδιο, η ανάλογη φαρμακευτική θεραπεία.  Το οποίον μεταφράζεται σε κόστος, χρόνο και χιλιόμετρα.  Προφανώς η (προφορική) εντολή θα είναι, οι διαδικασίες να αρχίσουν από την Ιτέα, όπου και το μεγαλύτερο πρόβλημα και να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (εάν φθάσουν τα χρήματα...)

   Όσον αφορά την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, καθ' ύλην αρμόδια για το θέμα, αυτήν την εποχή ασχολείται με τα ''έντονα'' καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.  Δηλαδή, εάν θα χιονίσει, εάν θα βρέξει και εάν θα φυσήξει στις Κοινότητες του Δήμου Δελφών.  Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουμε Χειμώνα...

*****************************************************


1 σχόλιο:

  1. Με ολο το σεβασμο που σου εχω ΕΠΙΚΟΥΡΕ, δεν εχεις δικιο. Οι φοινικες θα θαφτουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ. Οπως αρχηγος κρατους, εν ενεργεια Δημαρχος κλπ.Ισως χρειαστουν κ αλλα χρηματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή