Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ


                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 27.01.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 02/2016

ΘΕΜΑ: “ Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δελφών για το θέμα του Νοσοκομείου Άμφισσας”.


Συνδημότες και συνδημότισσες,
Η κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας οδηγείται σε σχεδόν μη αναστρέψιμο βαθμό.
Κάθε περιθώριο καλής θέλησης και κάθε υπομονή του κόσμου μας έχει πλέον εξαντληθεί.
Μέρα με τη μέρα όλο κι απειλητικότερα ανθρώπινες ζωές τίθενται σε κινδύνους, ασθενείς και οι συγγενείς τους ταλαιπωρούνται, το αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή μας επιτείνεται, ενώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας τελειώνουν τα ψυχικά του αποθέματα. Παράλληλα, τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και πίεση δέχονται οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας.
Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή ως όφειλε ανέδειξε το θέμα ως κορυφαίο και ζήτησε από την κυβέρνηση την ουσιαστική του αντιμετώπιση.
Το πάνδημο συλλαλητήριο της 3ης Απριλίου 2015 στην Άμφισσα απέδειξε πόσο ψηλά βρίσκεται το ζήτημα στην ιεράρχηση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.
Μεσολάβησε η ανώμαλη περίοδος του καλοκαιριού, νέες εκλογές, η ψήφιση των νέων μέτρων και του 3ου Μνημονίου με τους εφαρμοστικούς του νόμους.
Επιδείξαμε τη μέγιστη δυνατή υπομονή και κατανόηση μπροστά σε μια νέα κυβέρνηση και γνωρίζοντας τη μεγάλη δοκιμασία που περνά η χώρα.
Πλέον δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Για κανέναν μας.
Ή το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικές κινήσεις ή το Νοσοκομείο της Άμφισσας θα οδηγηθεί σε οριστικό αφανισμό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας.
Οφείλουμε να γνωρίσουμε στους συνδημότες μας ότι, παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες (γραπτά αιτήματα, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες κλπ), κανείς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν έχει δεχτεί το Δήμαρχο ή αντιπροσωπεία της Δημοτικής μας Αρχής και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, δείχνοντας εκ του αποτελέσματος ότι το οξύτατο αυτό πρόβλημα δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρωτεύουσες ιεραρχήσεις, όπως όλοι θα αναμέναμε.
Οφείλουμε στο σημείο αυτό να είμαστε ξεκάθαροι: Σκοπός της δημοτικής Αρχής και σε αυτό το ζήτημα δεν είναι να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση ή το Βουλευτή. Κάτι τέτοιο είναι κι ασύμβατο και ξένο με τις θεσμικές μας αρμοδιότητες ενώ και στον Ηλία Κωστοπαναγιώτου προσβλέπουμε για μια συνολικότερη συνεργασία, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι διακριτοί αλλά αλληλοσυμπληρούμενοι θεσμικοί μας ρόλοι.
Ωστόσο, ο Δήμος δεν μπορεί παρά να αποτελεί μείζονα εκφραστή της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών στο κορυφαίο υπαρξιακό ζήτημα για το νομό, αυτό των δομών υγείας, στις οποίες κορωνίδα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας
Ο Δήμος δεν έχει χρώματα και κομματικές παρατάξεις. Δεν ξεχωρίζει μπλε, πράσινες ή ροζ και πορτοκαλί κυβερνήσεις. Ως θεσμικός όμως εκφραστής της τοπικής κοινωνίας και για λογαριασμό του λαού ενός ιστορικού τόπου αξιώνουμε σεβασμό. Αξιώνουμε επιπλέον ενασχόληση του κεντρικού κράτους πρωτίστως με τα κορυφαία ζητήματα και ως κορυφαίο των κορυφαίων εμείς κι οι συμπολίτες μας ιεραρχούμε τη Δημόσια Υγεία!
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου, το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη, με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής και με εισηγητή τον πρόεδρο της αντίστοιχης Επιτροπής, κ. Αλέξανδρο Κυριακίδη.
Στη συνεδρίαση θα κληθούν όλοι οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις για κλιμάκωση των δράσεών μας.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

2 σχόλια:

  1. Πέραν της ...αγανακτήσεως του Δημάρχου, ο οποίος ...κλιμακώνει τώρα τις αντιδράσεις του για αυτό το μείζον για την Φωκίδα θέμα, με την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλόν θα ήταν, κάποιος γνώστης της ελληνικής γλώσσης, να ''ρίχνει'' την τελευταία ματιά στα Δελτία Τύπου του Γραφείου Τύπου, γιατί στο παραπάνω αναδημοσιευόμενο, το συντακτικό και η εννοιολογία του, κυριολεκτικά ''βγάζουν μάτια''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος απο βιασύνη της Ελένης..
    Τι να πρωτοκάνει..
    Να κρεμάσει τα μαύρα σεντόνια..μάλλον!
    Ταιριάζουν με τα ΜΑΥΡΑ χάλια του ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή