Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ''ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ...''


Η ευγενής προσπάθεια μετατροπής
μιας τρίχας (παράταση μισθώσεως)
σε τριχιά (υποτιθέμενη επένδυση).
Κατόπιν ενέργειών του...

********************
            ΑΜΦΙΣΣΑ, 25.01.2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ         
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021
Α.Δ.Τ.: 66/2015
ΘΕΜΑ: “Απάντηση σε ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για την επένδυση αιολικής ενέργειας στη Δεσφίνα”.

Ο κ. Ταγκαλής με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Δημοτική μας Αρχή και ειδικότερα τον κ. Δήμαρχο ότι «καπηλεύεται» το έργο των προηγουμένων στο θέμα των αιολικών πάρκων της Δεσφίνας.
Φοβούμαστε ότι μάλλον συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας φαίνεται να μην μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η δημοτική μας αρχή παράγει έργο και μάλιστα πολύ σημαντικό.
Αυτό που εμφανίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση ως μια απλή παράταση της μίσθωσης, ήταν στην πραγματικότητα μια μακρά και πολυκύμαντη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές (του ομίλου ENERCON), η οποία ξεκίνησε από τα μέσα του 2012 (και την χειρίστηκε ήδη από τότε με τη βοήθεια των νομικών μας συμβούλων κυρίως ο νυν Δήμαρχος, που την περίοδο εκείνη ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), διήρκεσε δε μέχρι τα τέλη του 2015 (και μάλιστα υπογράφτηκε ακριβώς την ημέρα που εξέπνεε η προθεσμία της παράτασης, δηλαδή την 29η.12.2015).
Σ’ όλο αυτό το διάστημα η επένδυση πολλές φορές κινδύνεψε να «τιναχτεί στον αέρα», αφού υπήρχαν πάρα πολλά δύσκολα θέματα, που έπρεπε να ρυθμιστούν μέσα στα πλαίσια του νόμου και της αρχικής σύμβασης, όπως μπορούν να βεβαιώσουν τόσο οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι, όσο και (κυρίως) οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Αν η υπόθεση ήταν τόσο απλή, όσο μια τυπική παράταση μίσθωσης, δε θα απαιτούσε τόσο πολύ χρόνο η διαπραγμάτευση, ούτε θα φτάναμε στην εκπνοή της προθεσμίας για να υπογράψουμε την σημαντική αυτή σύμβαση (εικοσαετή παράταση της αρχικής μίσθωσης με τις προσαρμογές που συμφωνήθηκαν).
Όλα αυτά εξηγήθηκαν αναλυτικά, παρουσία του διευθυντή και της νομικής συμβούλου της εταιρείας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της 29ης.12.2015, όταν ελήφθη και η σχετική απόφαση, δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν και θεωρούμε ότι μόνο λόγοι μιας παρωχημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης δικαιολογούν (ή μάλλον επεξηγούν) τη στάση του κ. Ταγκαλή.
Εμείς από την πλευρά μας, σε όλες τις ανακοινώσεις ή δελτία τύπου μας (και στην προκειμένη περίπτωση, βλ. το υπ΄ αρ. 65/29.12.15 Δελτίο Τύπου) αναγνωρίζουμε ρητά το ρόλο των προηγουμένων δημοτικών αρχών, καθώς δε διακατεχόμαστε από τέτοια σύνδρομα, όπως έμπρακτα έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε συνεχώς.
------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΥΤΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΙΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ, ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ. ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή