Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΟΤΑΝ Ο ''ΧΡΥΣΟΣ'', ΕΠΙΑΣΕ ''ΣΚΟΥΡΙΕΣ''...


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η Αλήθεια για το πλιάτσικο που τα MME βάφτισαν «Επενδυση»

Posted by netakias.com
  • Αρχες 2004 μόλις 90 μέρες πριν την πανωλεθρία του Παπανδρέου από τον Κώστα Καραμανλή, οι ΠΑΣΟΚοι που σήμερα λένε «Μαζί τα φάγαμε» και με τότε υφυπουργό Πάχτα (και μετέπειτα δήμαρχος της περιοχής) τρέχουν να προλάβουν να πουλήσουν τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική για τις «δυσκολες» μέρες.
  • Δεν έβρισκαν ΚΑΝΕΝΑΝ ενδιαφερόμενο (κρατήστε το αυτο) στο διαγωνισμό εξπρες και βρέθηκε μονον η Ελληνικός Χρυσός του όμιλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Γιωργου Μπόμπολα με αντιτιμο €11.000.000 χωρις άδεια για εξόρυξη.
  • Το χαμηλό αντίτιμο ήταν, όπως έλεγαν τότε, για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και φυσικά γιατι δεν τα ήθελε ΚΑΝΕΙΣ
  • Πριν αλλέκτωρ λαλήσει τρεις, βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι που πήραν το 30% της «Ελληνικός Χρυσός» το 2007 έναντι 178.000.000 δολαρίων
  • Η εταιρία που έδωσε 11εκ για να αγοράσει τα μεταλλεία πήρε κι Ευρωπαϊκη επιδότηση 15εκ
  • Το 2008 η Κομισιόν που δεν τρώει σανο απαίτησε την επιστροφή επιδοτήσεων ύψους γιατι το τίμημα της εξαγοράς ήταν χαμηλό και οι επιδοτήσεις δεν έπρεπε να δοθούν.
  • Το 2011 το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι στην εξουσία και η Ελληνική Δημοκρατία προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην εισπράξει 15εκατ. ευρώ από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, φυσικά και πάλι για να σωθούν οι θέσεις εργασίας (τα λεφτά τα πήραν οι εργαζόμενοι ή το κεφάλαιο;)
  • Εν τω μεταξύ η Ελληνική εταιρία  Ελλάκτωρ κατέχει μόλις το 5% , το υπόλοιπο 95% ειναι εκτός Ελλάδος, οπότε μάλλον η επένδυση είναι στον Καναδά κι όχι στην Ελλάδα
  • Οσο για τις θέσεις εργασίας δεν είναι ακριβώς…αλλά περίπου. Για να ανεβάσουν ψευδώς τον αριθμό στους 2000 προκειμένου να δείξει ότι η δραστηριότητα αυτή θα φέρει ανάπτυξη/θέσεις εργασίας στην περιοχή, μεγάλος αριθμός εργαζομένων αποτελούν επιδοτούμενους από πρόγραμμα ΕΣΠΑ! που απλώς -φέρεται να- έχουν κάνει την πρακτική τους εκεί. Ο αριθμός όλων των εργαζομένων δεν ξεπερνά τους 1300-1400 – μόνιμοι, προσωρινοί και σε εργολαβίες μαζι
  • Συνολικά, στο πρόγραμμα που προέβλεπε μέγιστο αριθμό 1103 επιταγών κατάρτισης (vouchers), συμμετείχαν 868 άνεργοι, και οι 688 από αυτούς σε προγράμματα που περιλάμβαναν πρακτική άσκηση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, δηλαδή τα τέσσερα πέμπτα (79,2%). Η τελευταία πρακτική άσκηση έγινε τον Ιούνιο του 2015. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ήταν 6.882.720 και καλύφθηκε από το ελληνικό δημόσιο (ΕΠΑνΑΔ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ» !
  • Το πρόγραμμα δίνει 4.240 ευρώ στο κάθε ΚΕΚ ανά δικαιούχο άνεργο και το απαλλάσσει από τον ΦΠΑ.Τα 2.000 ευρώ παίρνει ο κάθε άνεργος, από τα οποία αφαιρούνται οι φόροι και οι κρατήσεις ασφάλισης, ενώ χάνει και το επίδομα ανεργίας που τυχόν έπαιρνε ως τότε!Επειδή η πρακτική άσκηση γίνεται σε συγκεκριμένη εταιρεία, τα ΚΕΚ συνάπτουν ιδιωτικό συμφωνητικό με την Ελληνικός Χρυσός και η Άκτωρ για την πρακτική άσκηση καθώς και το ποσοστό που αυτή θα λάβει για να δεχτεί τους εργαζόμενους να κάνουν την άσκησή τους. Δηλαδή η «επενδυση» αντι να πληρώνει μισθούς, πληρώνεται !
  • η θυγατρική της Εldorado, Ελληνικός Χρυσός, δεν τηρεί τη βασικότερη υποχρέωση που απορρέει από τη σύμβασή της με το Δημόσιο που είναι η κατασκευή και λειτουργία μεταλλουργίας χρυσού.Γιατι βασικη; Διότι μόνο από την εγχώρια παραγωγή καθαρών μετάλλων θα έχει ουσιαστικά φορολογικά έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο, αλλιώς απλώς εξάγουν το μέταλλο χωρις να πληρώνουν φορους στην Ελλάδα! Η απάντηση της εταιρείας είναι ότι «όλοι το κανουν»
  • Οσο για το περιβάλλον μια φωτογραφία όσο χίλια δέντρα (δειτε στην αρχή του άρθρου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου