Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ









ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                 
                                                                        Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, που απαιτεί σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, βούληση και εθνική προσπάθεια για να ανατάξει
την αξιοπιστία της διεθνώς και να οδηγηθεί με σοβαρότητα στην άρση του αδιεξόδου, η κυβέρνηση εμφανίζεται άβουλη και αμήχανη και η αντιπολίτευση περιχαρακωμένη στη λογική της αποφυγή του πολιτικού κόστους. Το βιώνουμε καθημερινάμε στα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του προσφυγικού τα οποία αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και ευκαιριακά χωρί να είναι ενταγμένα σε ένα γενικό σχέδιο για τη χώρα.
Η κυβέρνηση που έχει και τη βασική ευθύνη για την υπέρβαση του αδιεξόδου που με τις δικές της απερίσκεπτες επιλογές  διαμόρφωσε, ακολουθώνταςτο παράδειγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, αντί να διδαχθεί από τα λάθη της, κινείται σε δρόμους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Δρόμους που επιφέρουν πλήγματα στη δημοκρατία και υπονομεύουν τιςαρχές, τις αξίες και τα ιδανικά των προοδευτικών πολιτών. Δρόμουςπου εμβαθύνουν το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική και καθιστούν την αριστερά υπόλογο έναντι όσων ευθύνονται για τη μακροημέρευση του πελατειακού πολιτικοοικονομικού συστήματος που ταλανίζει τη χώρα και μας οδήγησε στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής.
Ωστόσο, ενώ από τη μια, η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο για μείζονα ζητήματα, από την άλλη φροντίζει επιμελώς να "κλείσει" και μάλιστα, με τρόπο που δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές, άλλα θέματα, εγείροντας ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η ρύθμιση που "καθαρίζει'' αποφάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, που ελήφθησαν από ηγεσίες πανεπιστημιακών ιδρυμάντων κατά την περίοδο που προηγήθηκε.  Μόνο που, σήμερα τυχαίνει, κάποιοι εξ' αυτών που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.
Η ρύθμιση που καθορίζει τον τρόπο παροχής αδειών εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, ρύθμιση που ουσιαστικά, δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε καλοπροαίρετο πολίτη, να αναρωτηθεί ευλόγως αν οι άδειες, αποτελούν ιδιοκτησία της ηγεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν δεν οδηγηθεί επίσης ευλόγως στο συμπέρασμα, ότι ο αριθμός των αδειών όπως και οι αποδέκτες τους, είναι αποτέλεσμα διαδικασιών που έχουν συντελεστεί κάτω από το τραπέζι. Και αυτά, για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τη θεσπιση κανόνων που θα κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.
Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί σε ποια ατραπό οδηγείτη χώρα και να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, πριν η ζημιά
καταστεί "ανήκεστος".


1 σχόλιο: