Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ''ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ'' ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

                (''Βλαχοθανάσης'' - Καρούτες)
Για καταγγελίες από το 2010!...

      Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, επέβαλε πρόστιμο 29.000 ευρώ στην εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.'' για διαπιστωμένες παραβάσεις των όρων παραχωρήσεως της αδείας στην εταιρεία, για επιφανειακές εξορύξεις στην τοποθεσία ''Βλαχοθανάσης'' στις Καρούτες Λιδωρικίου.
Στο 7σέλιδο έγγραφο, απαριθμούνται σε 2 σελίδες τα ''λαμβάνοντας υπ' όψιν'' και στις επόμενες 2
καταγράφονται λεπτομερώς οι διαπιστωμένες παραβάσεις της σχετικής εγκριτικής Κ.Υ.Α.
     Παρ' ότι το μέγεθος της καταστροφής του περιβάλλοντος στον ''Βλαχοθανάση'', δεν είναι δυνατόν να έχει κοστολογηθεί για 29.000 ευρώ, εν τούτοις η συγκεκριμένη απόφαση είναι ενδεικτική της αλλαγής στάσεως της Περιφέρειας και της Πολιτείας εν γένει, απέναντι στην ανεξέλεγκτη καταστροφή του περιβάλλοντος.

    Το τι είχε ομολογήσει και το τι είχε υποσχεθεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας από τις 10-1-2010 στην συνάντησή του με τους κατοίκους του Λιδωρικίου, είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.  Όπως και οι ...δωρεές του εργολάβου, προς την πόλη του Λιδωρικίου.  Δεν ξεχνούμε και το ότι εμεσολάβησαν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές για τους 2 μόνον Καλλικρατικούς Δήμους της Φωκίδος, με την παροχολογία να έχει μετατραπεί σε επιχειρηματολογία από τους υποψηφίους.

Παραθέτουμε τμήματα από την ΑΔΑ : 7Κ6Φ7ΛΗ-ΔΧ6, όπου και η σχετική απόφαση της επιβολής του προστίμου.  Το επώνυμο του υπογράφοντος Αντιπεριφερειάρχη (Σανιδάς), είναι απλή συνεπωνυμία με τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.   Του οποίου η τότε συμπεριφορά μαζί με τον τότε Περιφερειακό Σύμβουλο Πανουριά Παπαϊωάννου, κατά την συζήτηση για την Μ.Π.Ε. της εταιρείας για το ''Λαρνάκι'', είχαν καταγγελθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχε γίνει και σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

 


4 σχόλια:

  1. Πρωτον , σιγα μην τα παρετε ποτε αφου τα κανετε συνεχεια πλακακια . Και δευτερον για τετοια τεραστια καταστροφη ειναι σαν τους κανετε {οπως λεμε στα νηπια } νταα ντα !!!! Αναλλογικα περισσοτερα θα πληρωνε καποιος για μια καταπατηση 100 τ.μ. πολιτης απο αυτα της εταιρειας που δεν φτανουν για την δενδροφυτευση και αναπλαση της περιοχης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προστιμο έχει επιβληθει ποσού 4.000,00 και στο δήμο Δελφών για την Κερατόραχη. ανάρτησέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟ.ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ AMFISSAPRESS ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
      http://www.amfissapress.gr/index.php/enimerosi/topiki-epikairotita-link/topic-news/13560-sti-lamia-tha-pigainoun-ta-misa-skoupidia-tou-dimou-delfon

      Διαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ!
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;
    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΑ (ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ; ΞΕΡΕΤΕ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή