Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ''ΠΑΡΑΞΕΝΗ'' ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ. ΣΤΟ ''ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ''...


Χορεύοντας εμπρός από την
 ''καδραρισμένη'' ιστορία της Ιτέας

   Τσικνοπέμπτη εχθές και τηρώντας ένα μικρό χρονικά έθιμο οι υπάλληλοι του Δημοτικού Καταστήματος Ιτέας, συνεγκεντρώθησαν μετά το μεσημέρι στον χώρο Συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου με αφορμή την είσοδο στις Απόκριες, να το ''τσικνίσουν'' λίγο.  
Θεμιτό, ευπρόσδεκτο κι ευχάριστο για όλους.  Υπαλλήλους και Αιρετούς.
   Μετά το πέρας της μικρής και πρόχειρης αυτής συνεστιάσεως και ενώ είχε αποχωρήσει η πλειονότητα των υπαλλήλων, υπήρξαν ''επιθυμίες'' για χορό, εντός της αιθούσης.  ''Στήθηκε'' πρόχειρα η παραγωγή μουσικής  και δειλά-δειλά, άρχισαν να πραγματοποιούνται οι πρώτες ''στροφές'' των εν ευθυμία παρευρισκομένων.
  
  Μια δράκα ανθρώπων λοιπόν, παρέμειναν εντός της αιθούσης, επιδεικνύοντας τις χορευτικές τους δεξιότητες, υπό τους ήχους ανατολικό-ασιατικής μουσικής και δημοτικό-λαϊκών ασμάτων αλληλοεπεφημούμενοι, πίνωντες, γελώντες και αλληλοχειροκροτούμενοι. 

  Και όλα αυτά, εντός της αιθούσης Συνεδριάσεων του τέως Δήμου Ιτέας και νυν Δημοτικής Κοινότητος, με τα πορτραίτα των παρελθόντων Προέδρων και Δημάρχων, τα αναρτημένα στους τοίχους της αιθούσης, να αποτελούν το ''ντεκόρ''  των εν αγαλλιάσει απολαμβανόντων του προνομίου,  αυτού του καθιερωμένου μικρού εθίμου της συνεστιάσεως των Δημοτικών υπαλλήλων κάθε Τσικνοπέμπτη.

Υπήρξε όμως και κάλυψη του γεγονότος, με εικόνα και ήχο από κινητό τηλέφωνο  και εχθές το απόγευμα, ''επλημμύρισε'' το διαδίκτυο με τα 2 μικρής διάρκειας videos, καθόσον εθεωρήθη σωστό, να δοθούν στην δημοσιότητα και όχι να παραμείνουν για προσωπική χρήση.

Δεν θεωρούμε σκόπιμη την αναμετάδοση αυτών των video-σκοπήσεων.  Εξ άλλου είναι γνωστές σε όσους ασχολούνται με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.  Μόνον για την αλήθεια του γεγονότος, αναδημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες.

Η Ιτέα πλέον, είναι από εχθές, ...''μασκαρεμένη''!
Καλές Απόκριες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου