Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

''ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ'' : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΛΕΟΝ

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι για «ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει του αυριανού Eurogroup για την Ελλάδα, και προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση.

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι για «ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα



Τα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί είναι υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπάρχουν και σατυρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα των αποκριάτικων ημερών.
Η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών έχει διακοπεί.
Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.
Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή.

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι για «ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα

Οι διαδηλωτές, ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Παρίσι
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Παρίσι
Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, 2.000 σύμφωνα με την αστυνομία, εξέφρασαν σήμερα στο Παρίσι την υποστήριξή τους προς τον "έλληνα Δαυίδ" κατά του "χρηματοοικονομικού Γολιάθ" σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε από παρατάξεις της αριστεράς και της άκρας αριστεράς.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας μέχρι την πλατεία του Παλέ Ρουαγιάλ κρατώντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA), του κινήματος Ευρώπη Οικολογία οι Πράσινοι και του νεοϊδρυθέντος Nouvelle Donne.
"Είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή ενός λαού που αγωνίζεται για το μέλλον του, κατά των αντιδημοκρατικών επιθέσεων των ευρωπαϊκών θεσμών", εξήγησε η Νορντίν Ιντίρ, των Jeunesses Communistes. "Μία άλλη πολιτική είναι δυνατή με βάση την κατανομή του πλούτου, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το ευρωπαϊκό λογισμικό, και η Ελλάδα ίσως ανοίγει τώρα ένα ρήγμα".
Στη Μασσαλία, περί τους 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυηρθούν κατά των "εντολών της τρόικα".
(πηγή : ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου