Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ''



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΥΡΩΠΑÏΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.” ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕRNEOS

H πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε. (συμφερόντων Κυριακόπουλου) στην Kerneos S.A. (μητρική της ΕΛΜΙΝ Α.Ε.), αποτελεί ακόμα μια πράξη του έργου που λέγεται
«εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας για τις ανάγκες κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου». Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου δεν πούλησε το σπίτι της. Πούλησε την περιουσία του ελληνικού λαού, πούλησε πλούτο που παράχθηκε επί δεκαετίες από τον ιδρώτα των εργατών-κατοίκων της περιοχής. Πούλησε τα δικαιώματα μεταλλοχρησίας. Και που τα βρήκε αυτά τα δικαιώματα; Ποιος της τα παραχώρησε; Ποιος της τα ανανεώνει; Μήπως όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησης αυτής ακριβώς της τάξης που ανήκουν και οι Κυριακόπουλοι; Πούλησε την τεχνογνωσία, σάμπως να την κατέχουν αυτοί που την πουλάνε κι όχι οι εργαζόμενοι. Πούλησε τον κόπο των εργατών, πούλησε το μυαλό τους, πούλησε την γνώση τους. Γιατί αυτό πουλάνε οι καπιταλιστές. Τίποτα που να ανήκει στους ίδιους, μόνο ότι οικειοποιούνται  από τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου. Για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας των κεφαλαίων τους, για να τα αβγατέψουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα δημιούργησαν: Με την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Η εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους αγοραπωλησίες οδηγούν σε ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ακριβώς γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η καινούρια τους επένδυση θα τους αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε επιφυλακή, να μην περιμένουν, να μην δείξουν καμία ανοχή, να μην φοβηθούν. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν κάνουν αγαθοεργία, business κάνουν, και όσο περισσότερο κερδίζουν αυτοί, τόσο περισσότερο χάνουν οι εργαζόμενοι. 
Αυτή είναι η ανάπτυξη στην οποία ορκίζονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση. Δεν είναι ανάπτυξη με την οποία θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πιστέψει ότι τώρα που το μνημόνιο βαφτίστηκε συμφωνία, η τρόικα θεσμοί και αντιλαϊκά μέτρα μεταρρυθμίσεις, μπήκαν και οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη (sic). Γι’ αυτό και δεν πρέπει να περιμένει  ότι η κυβέρνηση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων, μια κυβέρνηση δηλαδή διασφάλισης των συμφερόντων της αστικής τάξης, ντόπιας και ξένης, θα φυλάξει ως λύκος τα πρόβατα.
Οι εργαζόμενοι στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις -ότι όνομα και ιδιοκτήτη και να έχουν- έχουν συμφέρον σήμερα να μη δείξουν καμιά ανοχή. Έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν σήμερα ένα τέτοιο κίνημα που θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα τους και αύριο θα αποδώσει τον πλούτο σε αυτούς  που πραγματικά τον παράγουν.
Γιατί η μόνη πρόταση που είναι πραγματικά προς το συμφέρον του  ελληνικού λαού είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Είναι η πρόταση για την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, για την κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για έξοδο από την ΕΕ έτσι ώστε, κανένας καπιταλιστής να μην έχει το δικαίωμα να πουλάει και να αγοράζει τον πλούτο που παράγει ο λαός!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
   

                                                               ΑΜΦΙΣΣΑ 28/02/2015

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΦΤΙΛΑ, ΑΗΔΙΑ,ΜΠΟΧΑ.....ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΦΩΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ (ΣΤΕΛΕΧΙΑ,ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΛΠ) ΜΟΥΓΓΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή