Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

''ΚΑΨΙΤΣΑ'' : ΤΟ ΖΕΙΝ, ΦΥΣΙΚΑ...


Μια Φωκική γωνιά

   Η τοποθεσία ''Καψίτσα'', βρίσκεται βορειο-δυτικά της Αμφίσσης, στην αρχή μιας μικρής χαράδρας της Γκιώνας, προστατευμένη από καιρούς και ...βλέμματα, ενώ το πράσινο, το μοσχομυριστό πράσινο της ελάτης, την έχει περιζώσει για τα καλά.  
  Εκεί, λίγο πιο κάτω απ' το μικρό πλάτωμα, υπήρχε και λειτουργούσε μέχρι προ ολίγων ετών, μια φυσική υδρομάστευση,
τα νερά της οποίας τροφοδοτούσαν την δεξαμενή της Αμφίσσης.
Σε αυτό το όμορφο μέρος κατασκεύασαν οι άνθρωποι του Δασαρχείου το Δασικό χωριό.  Και λογικά, το ονόμασαν ''Καψίτσα''.  Η δε διαδρομή για να φθάσει κανείς εκεί, είναι μοναδική.  Θα λέγαμε, Ρουμελιώτικη!...
Το Δασικό Χωριό λειτουργεί.  Και με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε τις πρώτες δραστηριότητες των ανθρώπων, οι οποίοι εταύτισαν την ζωή τους, με αυτήν εκεί την ονειρεμένη τοποθεσία.  Για αυτό και τις αναμεταδίδουμε.

******************************
Η εταιρεία Seal Solutions and Training Center, γνωστή για την διοργάνωση ειδικών σχολείων επιβίωσης(survivor), επισκεύθηκε το Δασικό Χωριό προκειμένου να μελετήσει τον χώρο και τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, το Δασικό Χωριό Καψίτσα είναι υποψήφιο- μεταξύ άλλων ορεινών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα- για την πραγματοποίηση των ειδικών σχολείων επιβίωσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με σκοπό οι συμμετέχοντες ,μέσα από το πρόγραμμα, να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους σε δύσκολες καταστάσεις. Μεταξύ άλλων διδάσκονται: προσανατολισμός, πρώτες βοήθειες, τεχνικές επιβίωσης κλπ.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: 210-4102780 και 697-0012488 Xρήστος Ταμβάκης/ info@seals-training.com

Για το Δασικό Χωριό Καψίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου