Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

''ΠΟΛΙΤΕΣ'' : ΜΑΣ ...ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!...


Ενώπιον των Ευθυνών
και του Διαζυγίου!

   Η Δημοτική Παράταξη ''Πολίτες στο Προσκήνιο'', με ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου από τις 21-2-2015, αναφέρεται διεξοδικά στα πρόσφατα γεγονότα των δυο Συμβουλίων (Τοπικό Ιτέας και Δημοτικό Δήμου Δελφών), παραθέτοντας δια τον λόγον του αληθούς των ισχυρισμών της και τα (μακροσκελή επίσης) πρακτικά από το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας.   Στηλιτεύουν δε με σκωπτική διάθεση (ίσως λόγω των ημερών), τον Καρναβαλισμό, τον Κανιβαλισμό και τον Κιτρινισμό, των επιχειρούντων την διάσπαση της Παρατάξεως.


  Το Δελτίο Τύπου είναι ήδη δημοσιευμένο σε τοπικά blogs και ιστοσελίδες.  Συνεπώς είναι γνωστό σε όλους τους επισκέπτες αυτών των μέσων επικοινωνίας.  
Εμείς αναδημοσιεύουμε μόνον την παράγραφο όπου αναφέρονται οι Σημαντικές Επισημάνσεις.  Διότι κατά την άποψή μας, εκεί εμπεριέχεται και η ουσία των απόψεων της Δημοτικής Παρατάξεως ''Πολίτες στο Προσκήνιο''.

   Τέλος να επισημάνουμε κι εμείς ότι :
Η πρόσφατη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, σχετικά με την ανανέωση της αδείας, θα αποσταλεί για εγκρίσεις στα συναρμόδια Υπουργεία (και είναι αρκετά) και εφ' όσον συμφωνήσουν όλοι για το τυπικό και το ουσιαστικό μέρος του θέματος, τότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ με την έγκριση.  Όταν, εφ' όσον και με ποιούς όρους.  
Έως τότε, η εταιρεία θα κάνει παρανόμως χρήση του αιγιαλού και της παραλίας και ο οποιοσδήποτε θέλει, είναι δυνατόν με μια καταγγελία, να σταματήσει τις σε εκείνη την περιοχή δραστηριότητές της.
Αυτό θα ήταν δυνατόν να το κάνουν οι ήδη γνωρίζοντες την λήξη της προηγουμένης αδείας.  Δηλαδή :
- Το Λιμενικό Ταμείο (ο διαχειριστής του χώρου), 
- Το Λιμεναρχείο (εκτελεστικό όργανο) και 
- Η Κτηματική Υπηρεσία Φωκίδος (ιδιοκτήτης)

Να αναμένουμε ότι τουλάχιστον ένας εκ των τριών, θα εφαρμόσει την ισχύουσα Νομοθεσία;...  
Περί ισονομίας, περί καθηκόντων και περί ευθυνών ο λόγος.

*********************************************
Σημαντικές Επισημάνσεις:

  1. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εξελίξεις αυτές πριν της 11-3-2015 ημέρα συζήτησης στο Σ.τ.Ε. της προσφυγής πολιτών και συλλόγων κατά της Μ.Π.Ε. της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. που αφορά το ΛΑΡΝΑΚΙ και τη γύρω περιοχή.
  2. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία περνάει άμεσα, αν δεν έχει γίνει την στιγμή που γράφουμε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της σύμφωνης γνώμης του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για παραχώρηση της χρήσης για ακόμα 10 χρόνια!!! Τυχαία η πρεμούρα να παρθεί η απόφαση;
  3. Σημειώνουμε πως αναπάντητο ως σήμερα έχει παραμείνει εξώδικο των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ προς το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας από το 2011 με συγκεκριμένα ερωτήματα.
  4. Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε η ΑΔΑ που επιβάλλει πρόστιμα για την εξόρυξη στο Βλαχοθανάση, επίκεινται πρόστιμα για το ΛΑΡΝΑΚΙ, βγάζοντας από την δύσκολη θέση όσους αναρωτούνται αν η εταιρεία λειτουργεί σε πλαίσια νομιμότητας ή όχι (Δήμαρχο και άλλους).
  5. «Ζεστό» θα κρατήσουμε το θέμα τις επόμενες μέρες σχολιάζοντας πολλές πτυχές που αναδείχθηκαν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, επικεντρώνοντας ειδικά στην μεταλλεία και σε όσα σταχυολογήσαμε από τις πολύωρες συζητήσεις των δύο συμβουλίων.

    Η 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου