Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ


          Η  συμμετοχή της ΚΙΡΡΑΣ 
στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Δ.Ε Ιτέας.           
    Το Σάββατο 14/02/2015 πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωσή μας στην πλατεία της Κίρρας, το «ΑΝΑΜΜΑ της ΦΩΤΙΑΣ» , που πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας έχει και το συμβολισμό της.  Την επερχόμενη κάθαρση της φύσης από τα κακά πνεύματα και  την ψυχική «κάθαρση» και προετοιμασία των ανθρώπων, για την έλευση του «Αγίου  Πάσχα» .


 
   Η εκδήλωση ήταν  αποτέλεσμα μίας συντονισμένης τοπικής προσπάθειας, στην οποία πήραν μέρος εθελοντικά, Τοπικοί Σύλλογοι και ομάδες κατοίκων με έναν και μοναδικό σκοπό : Την ψυχαγωγία όλων μας, κατοίκων και επισκεπτών.  Όλων όσων θα βρισκόντουσαν αυτό το τριήμερο στον φιλόξενο τόπο μας, την Κίρρα.       

  Πρωτεργάτης ήταν η Δημοτική Ενότητα Ιτέας με τον γενικό προγραμματισμό και με την πίστωση που διέθεσε μέσω του προϋπολογισμού της.  Ενώ ανεκτίμητοι Συμπαραστάτες όπως πάντα και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ήταν  οι τοπικοί καταστηματάρχες.  Που με προθυμία στο κάλεσμά μας, ενίσχυσαν με τα αποκριάτικα εδέσματα και τις προσφορές τους, την προσπάθειά μας.
      
   Ως εκλεγμένη Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας ,  εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου, πέραν όλων των άλλων και στον τοπικό Αντιδήμαρχο κ.Α.Παναγιωτόπουλο και στην Πρόεδρο της Επιτροπής κα Μαρ. Καλπούζου.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους  Συλλόγους, την Δημοτική Εθελοντική Ομάδα, τους εθελοντές κατοίκους  και τους τοπικούς καταστηματάρχες, για όλη την προσφορά τους, προκειμένου να φθάσουμε σε αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα. 
    
  Η συμμετοχή της Κίρρας επίσης στο πετυχημένο και εφέτος Ιτιώτικο καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/02/2015 ήταν αξιοθαύμαστη.   Καθώς  τρία (3) άρματα από την Κοινότητά μας έλαβαν μέρος στην παρέλαση στην παραλία της Ιτέας : 
- Του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού σχολείου Κίρρας και Νηπιαγωγείου με θέμα «Η τράτα μας η κουρελού», 
- Της Εθελοντικής Δημοτικής Ομάδας ''Οι Φίλοι της Κίρρας'' με θέμα «η Αμφίπολη»  και τέλος
-  Το ιδιωτικό άρμα παρέας Νικ.Κουτσούκου με θέμα «Περί Περιφερειακού Νομισματοκοπείου Κοζάνης-Ραχήλ Μακρή» 
Τα άρματα συνόδευαν πεζοπόρα τμήματα

       Το αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας ανάμεσα στην Δημοτική Ενότητα Ιτέας, στα Μέλη της Επιτροπής και στους συμμετέχοντες εθελοντές ήταν το ελπιδοφόρο μήνυμα που μετέφεραν οι καρναβαλιστές στο πολυάριθμο πλήθος :   Ότι δηλαδή, κάτι καλό γεννιέται στον τόπο μας και θα συνεχίσει να υπάρχει και σε επόμενες διοργανώσεις.   Με προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων μας και τον σεβασμό στην εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων.
   Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που με την προσφερόμενη  βοήθεια και την πολύ καλή διάθεση δημιουργήσαμε ευχάριστη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα στην όμορφη πόλη μας!  Και φυσικά, ...έπεται συνέχεια!

                                                               Η τοπική Σύμβουλος Κίρρας
                                                             Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου