Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
                 Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                                   Αμφισσα 19/2/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι σε νέα φορολογία του λαού για αυτά που οφείλει να πληρώσει το κράτος και το κεφάλαιο για την κοινωνική ασφάλιση
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου άρχισαν να καλλιεργούν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους τα σχέδια της νέας κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση.
Πυρήνας αυτών των σχεδίων είναι οι απαιτήσεις της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, που στοχεύουν στην παραπέρα μείωση της οικονομικής ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων από τον προϋπολογισμό (λιγότερες κοινωνικές παροχές) και την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τις εισφορές. Η κάλυψη του κενού είναι η νέα φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων ασφαλισμένων και μη. Βέβαια το «κόλπο» είναι παλιό. Έρχεται από την εποχή του 2009 που και ο τότε Υπουργός Εργασίας μιλούσε για «νέους πόρους» για το ασφαλιστικό σύστημα μέσω μιας αύξησης της φορολογίας για να επετεύχθη ο στόχος της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. 
Δεν μας εκπλήσσουν όλα αυτά που κάνουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να βάλουν τον λαό ξανά να πληρώσει για να αυξάνει το κεφάλαιο τα κέρδη του. Τον ζουρνά τον παίζει η Ευρ. Ένωση και οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου χορεύουν.
Καταγγέλλουμε τα σχέδια και τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης που προσπαθούν να παγιώσουν στη συνείδηση του λαού την λογική του «ότι έγινε - έγινε» και να δεχθεί τα νέα απαράδεκτα και επαίσχυντα χαράτσια όπως και τα προηγούμενα που η σημερινή κυβέρνηση καταδίκαζε!!! 
Η διέξοδο και η λύση για τα οικονομικά των ταμείων είναι να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία.
Να σταματήσουν τα αποθεματικά να αποδεκατίζονται στα χρηματιστήρια, να καταργηθούν οι μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, κ.α. και το κράτος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους - συνταξιούχους. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και όχι να γίνεται σε μόνιμη βάση προσπάθεια από τις κυβερνήσεις για την απαλλαγή της από αυτές τις υποχρεώσεις. 
Όλα αυτά που μας φόρτωσαν και αυτά που έρχονται να μας φορτώσουν το συνταξιουχικό κίνημα δεν θα δώσει συγχωροχάρτι σε κανένα και θα οργανώσουν τους αγώνες τους για να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές.
Όπως λέγαμε και πριν έτσι λέμε και τώρα. Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου