Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ : ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Ημερίδα στην Ιτέα με θέμα
«ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ»
Το Σάββατο 4 Απριλίου στις 7.30μμ στο Κυριακοπούλειο Ιτέας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Για ένα ασφαλές σχολείο: Από τη θεωρία στην πράξη».
Ομιλητής ο Παύλος Χαραμής, εκπαιδευτικός και πρόεδρος Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της ΟΛΜΕ.
Ερωτήματα που θα απασχολήσουν τη συνάντησή μας είναι, μεταξύ άλλων:
  • Με ποιες μορφές παρουσιάζεται η ενδοσχολική βία; Είναι όλες επικίνδυνες; Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της;
  • Ποιο ρόλο μπορούν να παίξουν, είτε για την ενίσχυση ή για την αντιμετώπιση της βίας, η τηλεόραση και τα άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας;
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί; Ποια μέσα έχουν στη διάθεσή τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος;
  • Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στην αντιμετώπισή της;
Θα ακολουθήσει συζήτηση και παρεμβάσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο Παύλος Χαραμής αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 εργάζεται στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες καθώς και στη μεθοδολογία της ανοικτής και από απόσταση εκπαίδευσης. Είναι πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Έχει αναπτύξει ερευνητική και συγγραφική δράση στα θέματα της αντιμετώπισης της επιθετικότητας, της βίας, της παραβατικότητας και του ρατσισμού στο σχολείο συνεργαζόμενος με φορείς και ομάδες μελέτης και έρευνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 15μελής Μαθητική Κοινότητα ΓΕΛ Ιτέας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ιτέας: Γυμνασίου, Δημοτικών 1ου, 3ου και Κίρρας, Νηπιαγωγείων 1ου, 2ου, 3ου και Κίρρας, Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας.


2 σχόλια:

  1. NA ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥς ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να απαγορευτει η εισοδος σε ορισμενους καθηγητες του Γελ ιτεας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή