Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : ΚΥΤΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!...


Οργή στη Γερμανία για το δημοψήφισμα Βαρουφάκη: Οι Ελληνες εκβιάζουν

Πρώτο θέμα συζήτησης είναι τις τελευταίες ώρες η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ στη Γερμανία επικρατεί οργή.

Τα «πρωτοσέλιδα» του διαδικτυακού γερμανικού τύπου χρησιμοποιούν πολύ σκληρούς τίτλους για την Ελλάδα και την κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Corriere dela Serra.
Ειδικότερα, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εκβιασμό» και «απειλές» από την ελληνική πλευρά λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Μάλιστα, υπάρχουν τίτλοι όπως «Απειλεί ο Βαρουφάκης», «Ημέρες χάους στην Ελλάδα», «Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν».
Η Die Welt στην ιστοσελίδα της αναφέρει «Απειλές από την Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί στο ευρω-πόκερ με την πλάτη στον τοίχο. Το δημοψήφισμα είναι ένα τελευταίο “ατού” το οποίο έχει αποτύχει στο παρελθόν».

Το κρατικό πρακτορείο ARD αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί ώρες πριν από τις διαβουλεύσεις στο Eurogroup. «Ο Βαρουφάκης σκιαγράφησε σενάρια κλιμάκωσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες. Ενα εξ αυτών είναι και το δημοψήφισμα» αναφέρει το ARD.
FAZ: Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν – Μήπως το Graccident έρχεται όλο και πιο κοντά;
Πιο σκληρή στην τοποθέτησή της είναι η  Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία αναφέρει ότι «Οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι κάνουν».
«Η χώρα είναι σε απόλυτο χάος. Δεν έχει χρήματα. Οι μισθοί πληρώνονται με το ζόρι και ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για δημοψήφισμα. Μήπως, τελικά, το “Graccident” (σσ ελληνικό ατύχημα) έρχεται όλο και πιο κοντά;»
Η FAZ, μάλιστα, αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον ελληνικό προϋπολογισμό, ούτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ούτε οι εταίροι.

Επιπλέον, η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι Βαρουφάκης και Τσίπρα θυμίζουν τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία «Επαναστάτες χωρίς αιτία».
«Θα πρέπει να θυμούνται ότι όποιος πηδήξει πρώτος από ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χάος...».
Spiegel: Κι ο Τσίπρας υπαινίχθηκε δημοψήφισμα 

Την ιδια ώρα ο δημοσιογράφος του περιοδικού Spiegel, Mathieu von Rohr, ανάρτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Twitter ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο περιοδικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στο τι θα συνέβαινε αν στην Ελλάδα γινόταν δημοψήφισμα.
Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος λέει πως πολλοί στη Γερμανία πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο ισχυρό χωρίς την Ελλάδα και τονίζει στον πρωθυπουργό ότι στο κόμμα του υπάρχει μια μειοψηφία, η οποία επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Και ο κ. Τσίπρας απάντησε:
«Αν προχωρούσαμε σε δημοψήφισμα αύριο με την ερώτηση, "θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση μιας αναξιοπρεπούς πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτή την απόφαση. Αλλά η απειλή για την Ευρώπη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos, είναι στο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία».

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό, υπάρχουν δυο γραφές του ρήματος :
      κοιτάζω και κυττάζω.
      Και τα δυο είναι σωστά.

      Διαγραφή