Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΙΑΤΡΟΙ Κ.Υ. ΙΤΕΑΣ (χωρίς Φόβο, αλλά με πολύ Πάθος) : ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;...

                   (Ιπποκράτης)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΙΤΕΑΣ
Με αφορμή την απόφαση της ΥΠΕ για μετακίνηση μας για εφημερίες στο Γ.Ν. Άμφισσας και με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από την τελευταία ανακοίνωση, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε όπως προκάτοχοί μας αναγκάστηκαν (Παθολόγοι, Καρδιολόγοι) και πολλοί άλλοι στην ιστορία του Γ.Ν.Α. που ήταν οι πραγματικά εργαζόμενοι, για να μείνουν πίσω ποιοι;
Αυτοί, που χρόνια τώρα πληρώνονται εφημερίες (ενεργείς παρακαλώ, για να παίρνουν και ρεπό) από το σπίτι τους, και στον άπλετο ελεύθερο χρόνο τους, να συνδικαλίζονται, να είναι διευθυντές, βουλευτές και να διατάζουν, να είναι στο ΔΣ και στα Επιστημονικά Συμβούλια και να βγάζουν αποφάσεις για το καλό του νοσοκομείου κάνοντας πως ενδιαφέρονται;
Που οδήγησε αυτό;
Τόσα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα τάχα διαμαρτύρονται, δεν είχαν τη δύναμη να έχουν 5 παθολόγους, 5 παιδιάτρους, 3 ΩΡΛ, 5 χειρουργούς στο νοσοκομείο και αντί αυτού έχουν 3 οδοντιάτρους, μετατρέποντας θέση παιδιάτρου σε οδοντίατρου όπως φημολογείται; Οι ίδιοι δεν ήταν και επί ΠΑΣΟΚ που έρεε άφθονο το χρήμα, οι ίδιοι επί ΝΔ, μήπως τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί το νοσοκομείο αυτό ήταν πάντα στα όρια, για να έχει ο κόσμος την ανάγκη, να νιώθει την ανάγκη, να είναι εξαρτημένος!
Εμείς αν είναι νόμιμο (επειδή πρέπει να προσέχουμε τους κακόβουλους), φυσικά και θα στηρίξουμε το Νοσοκομείο. Άλλωστε με γιατρούς του ΚΥ λειτουργεί το νοσοκομείο, σε βάρος των Περιφερικών Ιατρείων, διότι από γνήσιους ειδικευμένους ιατρούς που εργάζονται (χειρουργοί, καρδιολόγοι, παθολόγοι, παιδίατροι) έχει ελάχιστους.
Ποτέ δεν ακούσαμε έναν βουλευτή, έναν περιφερειάρχη, έναν ΥΠΕάρχη, κάποιον υπεύθυνο που να ζητάει τη γνώμη των «μικρών και ταπεινών» γιατρών για το τι θα έπρεπε να γίνει, ποια είναι η γνώμη τους, γιατί παραιτούνται γιατροί, γιατί δεν έρχονται καινούργιοι.
Μάλλον τα συζητάνε με τους διευθυντές, τους υπεύθυνους σε μεγάλες θέσεις, τους μεγαλογιατρούς, που ούτε μία συνταγή δεν καταδέχονται να γράψουν. (Το πρόγραμμα του νοσοκομείου  το είδατε; για γέλια! Όλα κενά! Όλοι ρεπό Όλοι πήραν εφημερίες στην αρχή του μήνα! Θέλετε να κάνουμε πρόβλεψη για το Πάσχα;),που έχει πολλούς επισκέπτες ο νομός. Αυτή η «συνεννόησή» τους δεν  βλέπουν που έχει οδηγήσει; Πόσο πιο κάτω;
Εδώ και 18 μήνες προσπαθούμε -και ενώ πρέπει σύμφωνα με το νόμο-να κάνουμε 5 ενεργείς εφημερίες, εμείς κάνουμε 10 έως και 13 για να κρατηθεί το ΚΥ σε λειτουργία και νομίζουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ρωτήσουμε όποιον είναι υπεύθυνος: Πηγαίνοντας εμείς στο νοσοκομείο, ΤΟ Κ.Υ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;
Αναμένουμε τις μηνύσεις όσων θίχτηκαν, επειδή ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
Αναμένουμε να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την υγεία του Νομού.
Έχουμε ζητήσει άδεια για κοινοποίηση των στατιστικών των ιατρικών πράξεων του ΚΥ, για να ξέρουν όλοι την δουλειά του στο Νομό.
Φυσικά και θα πάμε στο Νοσοκομείο (αν αυτό είναι νόμιμο) και ελπίζουμε τις ημέρες των εφημεριών μας να έρθουν και άλλοι «εργαζόμενοι» για να δουν το έργο μας καθώς και εμείς το δικό τους, όχι όμως από το σπίτι τους!
Όλοι λοιπόν τώρα που φτάσαμε στον πάτο, να βάλουμε ένα χέρι και όχι πάλι οι ίδιοι να μας βλέπουν από ψηλά και να έχουν την αυταπάτη ότι είμαστε γονατιστοί!
Οι πραγματικά εργαζόμενοι ιατροί του Κ.Υ. Ιτέας
Ιτέα 23.03.2015

6 σχόλια:

  1. Για να δούμε τι απίδια πιάνει ο νέος Βουλευτής μας. Ιατρός το επάγγελμα. Οι υπόλοιποι δύο συνυποψήφιοι του τι χαμπάρια; Όλα καλά; Ο Αντιπεριφερειάρχης; καλά; Κύριοι δεν βρέχει, σε λίγο θα σας φτύνουνε,όπως προεκλογικά στο Κυριακοπούλειο μας είχε προτρέψει ο Βουλευτής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να ενημερώσετε τον κόσμο ποιος ή ποιοι γιατροί υπογράφουν την ανακοίνωση; Να μάθουμε επιτέλους όλοι μας ποιοι είναι οι πραγματικά εργαζόμενοι γιατροί και ποιοί οι τεμπέληδες! Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αυτοί οι "πραγματικά εργαζόμενοι" πόσο εργαζόμενοι είναι και για ποιους πραγματικά λόγους αντιδρούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γίνεται αντιληπτό από την επιστολή, περιγράφεται η θέση του συνόλου των Ιατρών του Κ.Υ. Ιτέας και όχι κάποιας συνδικαλιστικής παρατάξεως ή κάποιας πλειοψηφίας. Τα δε ονόματα των εκεί απασχολουμένων Ιατρών, είναι γνωστά.
      Φανταζόμαστε ότι βοηθήσαμε στην απορία σας.

      Διαγραφή
  3. Όχι βέβαια, δεν βοηθήσατε καθόλου. Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου. Υπογράφουν όλοι οι γιατροί; Γιατί δεν αναφέρετε αυτά τα γνωστά ονόματα; Έχετε λόγους να προφυλάξετε κάποιον ή κάποιους; Βοά ο τόπος ότι το κείμενο "των γιατρών" είναι ενός και μόνο ατόμου. Οι γιατροί αυτοί είναι γνωστοί σε εσάς, όχι στον κόσμο. Ποιοί ή ποιός είναι; Αν δεν δημοσιοποιήσετε ονόματα, σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος. Το κείμενο των Ιατρών ή του ιατρού όπως εσείς γράφετε, είναι από εμάς αναδημοσιευμένο και όχι πρωτότυπο.
      Οι ιατροί στο Κ.Υ. Ιτέας, αριθμούνται μόλις με τα δάκτυλα του ενός χεριού και με την εμφάνιση της ανακοινώσεως, δεν έχει υπάρξει καμμιά δημόσια διαφοροποίηση από κάποιον από αυτούς. Το οποίον σημαίνει ότι συμφωνούν απαξάπαντες, με τα γραφόμενά της. Ήδη είναι γνωστές από καιρό οι αποσπάσεις Ιατρών πρός και από το Νοσοκομείο Αμφίσσης και το Κ.Υ. Λιδωρικίου.
      Εάν εσείς γνωρίζετε κάτι διαφορετικό, εμείς ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε την επώνυμη ή ανώνυμη άποψή σας, αρκεί να στοιχειοθετείται με γεγονότα και όχι μόνον με εικασίες.
      Δεν είναι στις προθέσεις μας να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των αποσχολουμένων ιατρών στο Κ.Υ. Ιτέας προς πληροφόρησην του οποιουδήποτε. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, έχει την δυνατότητα να τα πληροφορηθεί από μόνος του, με ένα απλό τηλεφώνημα.

      Διαγραφή
  4. Δεν καταλαβαινω την επιμονη του 11.54 στο να μαθει τα ονοματα , μηπως εχει σκοπο να τους κανει νταντα ??? Ας παει στο Κ.Υ. να μαθει απο πρωτο χερι κι αν ειναι αντιθετα απο τα γραφομενα να μας το πει αυτος επωνυμα τους ιατρους και να καπελωσει τον Επικουρο για την αναδημοσιευση που εκανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή