Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Για την off shore, ρε γαμώτο!

   Μετά την κυνική ομολογία του Υπουργού Δικτύων και κάτι άλλο, Χρυσοχοΐδη, μέσα στην Βουλή, ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν έμπνευση και επιβολή σε αυτόν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και κάτι άλλο, τα πνεύματα άναψαν!  Η Δημοκρατία ζαλίστηκε, παραπάτησε κι έκανε εμετό μέσα στο σπίτι της, στην Βουλή, ενώ τα πορτοφόλια τα γεμάτα ''διαφάνεια'', αποσύρθηκαν για λίγο κάτω απ' το τραπέζι.
   Και τότε εμφανίσθηκε ο Μάγιστρος, ο ταγμένος για την τήρηση της ισονομίας στους δύσμοιρους κατοίκους αυτής της χώρας.  Ο Υπουργός Προστασίας των Γερμανικών Συμφερόντων, αλλά ταυτόχρονα και Υπουργός Δικαιοσύνης στην Ελλάδα  και με περισσή αναίδεια, ωσάν να μην συνέβη και τίποτε σπουδαίο, απέσυρε την τροπολογία, την οποία δεν είχε καταθέσει αυτός με την υπογραφή του!!...  Απλά πράγματα, Δημοκρατικά!
   Από αυτό εδώ το blog, είχαμε επισημάνει την κατάθεση της συγκεκριμένης ντροπο-λογίας στο Νομοσχέδιο για τις Εθνικές Μεταφορές και τα ΚΤΕΛ, με την οποία θα εξυπηρετούντο και κάποιοι ...Εφοπλιστές.  Η συζήτηση ήταν για σήμερα και μετά τις σχετικές πιέσεις, ο Χρυσοχοΐδης  αναγκάσθηκε να ομολογήσει την ...παρασπονδία.
Όχι, δεν εθίγη κανείς, δεν παραιτήθηκε κανείς, δεν ζήτησε συγνώμη κανείς και μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν ακούσαμε να έχει αυτοκτονήσει κανείς!!...
Άχ! Αιώνιο Δίστομο και Ατέλειωτα Καλάβρυτα!!...
Άχ! Ασπασία, τι σου έμελλε να ζήσεις!!...  

*********************************************************************************

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις ναυτιλιακές μετοχές

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 25, 2013

Vouli_2_4609
Απέσυρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την επίμαχη διάταξη, που εξαιρούσε τις ναυτιλιακές μετοχές από το να δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης, θέμα που είχε αποκαλύψει το Ολυμπία. Όπως γράφαμε και νωρίτερα, έτρεχαν να την αποσύρουν άρον άρον μετά την κατακραυγή!

«Το σκεπτικό της τροπολογίας ήταν μόνο οι αυξήσεις του κεφαλαίου να γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα, και καμιά υπόγεια διαδρομή ή εύνοια δεν υπέκρυπτε η κατάθεση της. Για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά αποσύρεται» δήλωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως -και αφού γίνει διαβούλευση με τα κόμματα- μπορεί να έρθει ως βασικό άρθρο νομοσχεδίου στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των επενδύσεων.

Απαντώντας σε επικρίσεις για φωτογραφική διάταξη και ύποπτες συναλλαγές, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για τη διαφάνεια και παρέπεμψε στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

«Αναγκαστήκατε να αποσύρετε μια τροπολογία με οσμή διαπλοκής γιατί σας πήραμε έγκαιρα χαμπάρι και ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και πρόσθεσε:

«Παραμένουν όμως τα ερωτηματικά, ποια συμφέροντα θέλατε να ευνοήσετε με αυτή την τροπολογία, η οποία δεν είχε την υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού Οικονομικών, του κ. Στουρνάρα, και ήταν άκυρη».

Επιπλέον, κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επεδίωξε να ευνοήσει συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα που έχουν στη διάθεσή τους και μέσα ενημέρωσης και την προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή ενδεχόμενη επαναφορά της τροπολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου