Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ : ''ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ''...


''...Φέρτε μια κούπα με κρασί
και κάντε μου παρέα,
για 'μένα απόψε η βραδυά,
είναι η τελευταία...''

    Έπαψε να υπάρχει πλέον μαζί μας, η ''Βέμπο του Λαϊκού Τραγουδιού'' όπως την είχε βαπτίσει ο τότε Διευθυντής της ''Columbia'' Μηλιόπουλος, μια  μεγάλη Κυρία του Λαϊκού Τραγουδιού, η Πόλυ Πάνου.  Με συσσωρευμένα προβλήματα υγείας και μετά από μια δύσκολη και άνιση μάχη τον τελευταίο καιρό, ''έφυγε'' για να συναντήσει τους δικούς της, τους παλιούς και καταξιωμένους ανθρώπους του ''σιναφιού'' της.  Και πρώτον απ' όλους, τον Mέντωρά της, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.  Τον άνθρωπο ο οποίος την ανακάλυψε εντελώς τυχαία σε ηλικία 10 χρονών στην Πάτρα και σε ένα χρόνο την καθιέρωσε στο λαϊκό μουσικό στερέωμα και στην τότε ελληνική δισκογραφία.
   Η Πόλυ Πάνου (Πολυτίμη Κολιοπάνου το πραγματικό της όνομα), γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940, σημαδιακή ημέρα για την Ελλάδα και το 1950, πήρε το πρώτο της βραβείο σε έναν μουσικό διαγωνισμό, ανάμεσα σε 260 παιδιά.  Το 1951 τραγούδησε σε διάφορα κέντρα με την ορχήστρα του Μπιθικώτση.  Και τελικά ''έφυγε'' προ ημερών, στα 73 της.
   Το δισκογραφικό της έργο είναι τεράστιο.  Ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας, εντός και εκτός Ελλάδος, ο οποίος να μην έχει σιγοτραγουδήσει κάποια από αυτές.
- ''Ένα σφάλμα έκανα''
- ''Πάρε το δαχτυλίδι μου''
- ''Μεσ' την πολλή σκοτούρα μου''
- ''Άλλα μου λέν' τα μάτια σου''
- ''Τι σού 'κανα και πίνεις''.

Το πλοίο εσαλπάρησε λοιπόν και για την Πόλυ Πάνου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου