Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΤτΕ : ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ'' ΔΑΝΕΙΩΝ


Η ώρα της αλήθειας
(τον Νοέμβριο η επισημοποίηση)

    Στις 5-9-2013 κατετέθη στην Βουλή των Ελλήνων η υπ' αρ. 1339 ερώτηση των 4 βουλευτών Τ. Κουΐκ, Μ. Χρυσοβελώνη (Αν.Ελ.),  Ν.Σταυρογιάννη, Γ. Κουράκο (Ανεξάρτητοι), με την οποία ζητούσαν από τον Υπουργό Οικονομικών να τους απαντήσει για την δυνατότητα εκχώρησης των ''κόκκινων'' δανείων από τις Ελληνικές Τράπεζες, σε ξένες ιδιωτικές εταιρείες.  Το Υπουργείο Οικονομικών διαβίβασε στην Βουλή την απάντηση, την οποία του ...έγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος.  Δηλαδή : ''Η εκχώρηση απαιτήσεων Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε Τρίτους, δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει αρμοδιότητα μόνο για την εποπτική μεταχείριση των απαιτήσεων αυτών, ώστε να σταθμίζονται καταλλήλως από απόψεως κινδύνου''.
Με άλλα λόγια η ΤτΕ (και το Υπουργείο) είπε : ''Με τις ευλογίες μου, δώστε τα!!...'' (τα κόκκινα δάνεια εννοείται)
   Να υπενθυμίσουμε ότι η αναστολή των πλειστηριασμών κατοικιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Τράπεζες (κόκκινα δάνεια), ισχύει μέχρι 31-12-2013.  Μετά, θα γίνει αυτό το οποίο ...πρέπει, σύμφωνα με τις εντολές της Τρόϊκας.  Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόσφατος νόμος 4161/2013, παρέχει κάποια προστασία και υπό προϋποθέσεις, για δανειολήπτες, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα αποπληρωμής του στεγαστικού τους δανείου για πρώτη κατοικία.
   Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά,  ''Η Κυβέρνηση μελετά(!) ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδύναμων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει την στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων''.   Βέβαια δεν διευκρινίζει ότι αυτό το οποίο ''μελετά'' η Κυβέρνηση, θα ισχύει για πρίν ή για μετά την εκχώρηση του δανείου σε αλλοδαπή ιδιωτική εταιρεία....  Δεσμεύτηκε δε ο κος Σκορδάς ότι ''η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα λόγω κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, θα προστατευθεί απολύτως!''.
Ναί, δεσμεύτηκε. Ο κος Σκορδάς!
Όμως, μην το δέσετε και κόμπο!  Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι Υφυπουργός.
Το συμπέρασμα όμως είναι ότι, η εκχώρηση είναι αποφασισμένη, το νομικό πλαίσιο είναι σε ισχύ, ενδιαφερόμενοι υπάρχουν  και το μόνο το οποίο απομένει είναι η υλοποίηση του ''σχεδίου'' και η ανώδυνη και αναίμακτη μεταβίβαση από την μία κατάσταση στην άλλη.  Από την ιδιοκτησία, στην ενοικίαση.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και στην Παλαιστίνη, στην 10ετία του 1950, όταν οι Εβραίοι αγόραζαν από τους εξαθλιωμένους Παλαιστίνιους, έως ότου έβαλαν και συρματοπλέγματα και είπαν: ''Εδώ είναι δική μας ιδιοκτησία, δικό μας Κράτος, όλοι έξω!..''
Λέτε;  Πάντως και το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησαν.  Μένει να συμφωνήσουμε κι εμείς...

υ.γ.  Είτε υπάρξουν πλειστηριασμοί ακινήτων, είτε εκχώρηση των δανείων σε ιδιωτικές ξένες εταιρείες, ο μόνος κερδισμένος θα είναι οι Τράπεζες. Κανείς άλλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου