Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΧΡΥΣΟΧΟ'Ι'ΔΗΣ, Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΤΟ ''ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ'' ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...



Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 
και η θάλασσα
(όπως λέμε, ο Ρόκκο και τ' αδέλφια του)

   Από αυτό εδώ το blog, είχαμε ασχοληθεί προ μηνός περίπου (άρθρο μας: Οι Άθλιοι!...), με την σύζυγο του νυν Υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και την εταιρεία της, καθώς και τον αδελφό του νυν Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την εταιρεία του.  Είχαμε αναφέρει ότι αυτές οι δυο εταιρείες (Mindwork Business Solution-Λίνα Νικολοπούλου Στουρνάρα  και V+O Διαφημιστική Συμβουλευτική-Θωμάς Βαρβιτσιώτης), είχαν από κοινού αναλάβει την εκστρατεία του Ε.Ο.Φ. κατά της πολυφαρμακίας, έναντι του ποσού των 435.666 ευρώ.  Είχαμε επίσης αναφέρει την σχέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον συμμαθητή του, ελληνοεβραίο Σαμπύ Μιωνή και την εμπλοκή του τελευταίου, στην διαχείριση του 1/4 των χρημάτων από την λίστα Lagarde.  Βεβαίως η Προανακριτική Επιτροπή, ...τυφλώθηκε από το άπλετο φώς το οποίο χύθηκε από την έρευνά της και δεν είδε το μέλος της (Βαρβιτσιώτη), να υποκρύπτει πληροφορίες και αναζητούμενους μάρτυρες, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς της για την αναζήτηση της αλήθειας.  Και ο οποίος Βαρβιτσιώτης, όχι μόνον δεν εξοστρακίσθηκε από την Βουλή για την ανθελληνική συμπεριφορά του, αλλά επιβραβεύθηκε κι όλας, με την ανάληψη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας!  Η κάθαρση μίλησε!  Η Δημοκρατία λειτούργησε!
  Αυτός ο έλληνας λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος ο οποίος εκλήθη να βοηθήσει την χώρα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή από την θέση Υπουργού, διαπνέεται από αισθήματα πατριωτικά, αισθήματα προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, θλίβεται με την πτώση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών του και βεβαίως θα κάνει τα πάντα για να ορθοποδήσει η Ελλάδα.  Ιδίως η Εμπορική της, Ναυτιλία. Υποτίθεται.
   Έτσι λοιπόν, σε νομοσχέδιο το οποίο κατετέθη προ ημερών στην Βουλή και ρυθμίζει προβλήματα των ΚΤΕΛ, προστέθηκε μια τροπολογία, η οποία αφορά τους κατόχους μετοχών Ναυτιλιακών Εταιρειών.  Δηλαδή, προτείνεται προς ψήφιση (και θα ψηφισθεί), ότι όποιος είναι κάτοχος μετοχών Ναυτιλιακής Εταιρείας, δεν είναι απαραίτητο να δηλώνει το ''πόθεν έσχες'' για την απόκτηση αυτών των μετοχών!!... (αναφορά στους νόμους 2687/1953,  27/1975 και 3213/2003).  Και για να το κάνουμε σαφέστερο, αρκεί να αναφέρουμε σαν παράδειγμα τούτο :  Εάν π.χ.  κάποιος αγοράσει μετοχές της Ναυτιλιακής εταιρείας ''Mitsos & Takis Shipping Co'', δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει την προέλευση των χρημάτων για την απόκτηση αυτών των μετοχών.  Απλά πράγματα...  Αυτή η τροπολογία (828/20-9-2013), κατετέθη απο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  αλλά έχει άμεση σχέση  με την Εμπορική μας Ναυτιλία και ωφέλεια για τους κατόχους μετοχών Ναυτιλιακών Εταιρειών. Και υπάρχουν αρκετοί από αυτούς, μέσα στο Κοινοβούλιο.
   Για να μην αδικήσουμε λοιπόν τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρουμε ότι δεν κατέθεσε αυτός την περιγραφόμενη τροπολογία.  Όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τις πρόσφατες δημοσιοποιημένες απόψεις του για διάφορα θέματα, μιας και ο αγώνας του για την εισροή χρήματος στην χώρα, είναι μεγάλος, οι δε σχέσεις του με το εβραϊκό λόμπυ, είναι αποδεδειγμένα δυνατές και άρρηκτες.  Έτσι :

-  Για το κάψιμο μιας ελληνικής σημαίας : ''Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία''.
-  Για την αδυναμία πληρωμής πρόσθετων φόρων : ''Πούλα το σπίτι σου για να πληρώσεις''
-  Για την Χρυσή Αυγή : ''Σε ένα τεράστιο μέρος του παγκόσμιου χρηματοδοτικού συστήματος, σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του, συμμετέχουν Εβραίοι.  Δεν υπάρχει περίπτωση να επενδύσουν σε μια χώρα όπου υπάρχουν φαινόμενα νεοναζισμού''  
Δηλαδή, να προσέξουμε γιατί θα μας φύγουν οι Εβραίοι επενδυτές λόγω της Χρυσής Αυγής.  Για κανέναν άλλο λόγο.   Όπως π.χ. από το Καζίνο Λουτρακίου (από το οποίο ήδη φεύγουν).
Για την ελληνική Α.Ο.Ζ. όμως, δεν μας λέει ο Υπουργός.  Θα επενδύσουν οι Εβραίοι;  Ή μήπως ήδη την έχουν πάρει, μετά από την εθνικά υπερήφανη και ευγενική μας παραχώρηση;... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου