Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 78η ΔΕΘ : ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΓΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ...


Ήτανε δυό, ήτανε τρείς,
άντε νάτανε τέσσερεις...

   Άλλαξαν οι εποχές, άλλαξαν οι συνθήκες, άλλαξαν όλα.  Εγκαίνια εχθές στην Θεσσαλονίκη της 78ης Διεθνούς Εκθέσεώς της και όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, την ''ταινία'' κόβει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της Χώρας.  Έτσι για εφέτος, ο κος Σαμαράς, όντας Πρωθυπουργός ακόμη, παρευρέθη στην τελετή, απηύθυνε ομιλία-διάγγελμα προς τον στενό κύκλο των καλεσμένων από την Διοίκηση της ΔΕΘ και αφού, έτσι για το καλό, επεσκέφθη και 2-3 Κρατικά Περίπτερα, ανεχώρησε από την ''Συμπρωτεύουσα'' για το ασφαλές καταφύγιο του Μαξίμου στην Πρωτεύουσα.
   Άλλαξαν όλα όμως για εφέτος και οι ''φιέστες'' με τους παρατρεχάμενους και τους ακόλουθους της πρωθυπουργικής συνοδείας, περιορίστηκαν πάρα πολύ. Λογικό και σωστό  

 Έτσι, τα χθεσινά εγκαίνια της ΔΕΘ  έγιναν μεταξύ ολίγων συγγενών (κομματικών) και φίλων (υπηρεσιακών) και με επιστρατευμένους εκατοντάδες αστυνομικούς, να περιφρουρούν την εντός των χώρων της Έκθεσης επικρατούσα νηφαλιότητα, προκειμένου τα λεγόμενα και πραττόμενα από τον κο Πρωθυπουργό, να μην διακόπτονται από άναρθρες κραυγές και αλόγιστες πράξεις του απρόσκλητου πλήθους.  Ήταν όντως μια ''ωραία'' οικογενειακή ατμόσφαιρα.  Μια πολύ ''κλειστή'' οικογενειακή συγκέντρωση.
  Βεβαίως, θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στα οράματα του Πρωθυπουργού μας για το μέλλον της Χώρας μας.  Εκεί ακούστηκαν αλήθειες, όπως το αναμενόμενο (όπου νάναι) πρωτογενές πλεόνασμα της οικονομίας μας, οι επιτελεσθείσες μεταρρυθμίσεις (εξαθλιώσεις) στην δομή του κοινωνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας, η ταχύτητα αναδιοργάνωσης (κατάρρευσης) της αγοράς, η ελάφρυνση του Δημοσίου από επαχθή βάρη (αποκρατικοποιήσεις), η εξυγίανση (κλείσιμο) της βιομηχανίας, καθώς και τόσα άλλα πράγματα, των οποίων πραγματικά, είχαμε άγνοια.
 
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά για κάποιες ώρες στην Θεσσαλονίκη, λίγο πιό μακρυά στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ή Τούρκογλου, δήλωνε με παρέμβασή του στους εμβρόντητους συναδέλφους του της Ε.Ε. ότι: ''Δεν είναι εύκολο να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική της Διεθνούς Κοινότητας για μια συνθετική και βιώσιμη πολιτική λύση στην Συρία...''. Καθώς επίσης και ότι: '' Πρέπει να συζητήσουμε το πολύπλοκο θέμα της ενιαίας στάσης της Ένωσης απέναντι στην Συρία....'' (δημοσιευμένα στο skai.gr).  Ερωτηθείς δε, εάν ο ίδιος προ ολίγων ημερών δεν ήταν αυτός ο οποίος είχε κηρύξει μόνος του τον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ, απάντησε ότι αυτά είναι κακόβουλες ερμηνείες των λεχθέντων του, από την Αντιπολίτευση.  Έτσι λοιπόν, ο παγκοσμίως γνωστός πολεμοχαρής Υπουργός μας με το προσωνύμιο ''Jeronimo Beny'', μετετράπη σε καθοδηγητή της  Ευρωπαϊκής Σκέψης, γύρω από την έννοια του πολέμου...

ΥΓ. : Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και ταυτόχρονα αριστερός κος Κουβέλης, την ώρα όπου ο κος Σαμαράς εγκαινίαζε την ΔΕΘ, συνδειπνούσε σε κοσμική Ταβέρνα των βορείων προαστίων με τον Γραμματέα του κόμματός του κο Σπύρο Λυκούδη, προσπαθώντας να επιλύσει μια ασάφεια λεχθέντων του (τους) επί ιδεολογικού θέματος, πριν αποχωρήσει από την τρικομματική Κυβέρνηση προ διμήνου!  Ναί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου