Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ 29 ...ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Υ.Δ.Α.Π.


Τα νερά μας...

   Αυτή είναι η τροπολογία υπ' αριθ. 802/171 5-9-2013 η οποία κατετέθη στο προς συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Β'βάθμια εκπαίδευση.  Αφορά και ρυθμίζει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.  Η δε συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου και των Τροποποιήσεών του, θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή σήμερα, ημέρα Τρίτη 10-9-2013.
   Το θέμα επηρεάζει εξόχως την Αυτοδιοίκηση, μιας και η ''πολιτική'' απόφαση για την προς ψήφιση τροπολογία, αφορά μια πλειάδα Καλλικρατικών Δήμων, των οποίων ενδεχομένως ένα τμήμα (το προερχόμενο από τους μη οφειλέτες τέως Καπποδιστριακούς Δήμους), δεν έχει καμμία σχέση με τις οφειλές των νέων Δήμων.  Ειδικά δε για τον Δήμο Δελφών, ο οποίος προέρχεται από την συνένωση οκτώ ετερόκλητων από πλευράς γεωγραφικών χαρακτηριστικών παλαιών Δήμων, το θέμα είναι και ιδιαιτέρως ''εξωπραγματικό''.  Η μισή Φωκίδα, για να χρησιμοποιήσει το νερό το οποίο προέρχεται από τα εδάφη της, πρέπει να το αγοράσει από μια εταιρεία ...''εισηγμένη στο Χρηματιστήριο'', όπως έλεγε και η αλήστου μνήμης βουλευτής μας Αφροδίτη Παπαθανάση.  Η άλλη μισή δε, να το έχει στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.  Και το δημιουργηθέν χρέος (δίκαιο ή άδικο), για πάρα πολλούς λόγους και για σειρά προηγουμένων ετών σε κάποιους παλαιούς Δήμους, να πρέπει να ''τακτοποιηθεί'' με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν βάναυσα.  Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε πολιτικός, με εκλογή από αυτόν τον Νομό, να ισχυρισθεί ότι με αυτήν την απόφασή του, ''σχεδιάζει'' το μέλλον του τόπου του.  Πολλώ μάλλον όταν, δεν στρέφεται εναντίων κάποιων πολιτικών αντιπάλων του, με τό ''όραμά'' του,  αλλά εναντίον της ίδιας του της ιδιαιτέρας Πατρίδας.  Γιατί, το να συμφωνήσει στο να παρακρατηθούν οι ήδη αποδεκατισμένες κρατικές επιδοτήσεις, από τον Δήμο του για να εξοφληθούν οι όποιες απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ,  ε, τότε μιλάμε για ''Μισοδελφισμό'' (κατά το Μισελληνισμό)!
   Και εδώ είναι τα δύσκολα για την Βουλευτή μας κα Μανδρέκα:  Να αντισταθεί ή να ενδώσει στο πνεύμα εκποίησης των ''ασημικών'' του Πρωθυπουργού;
  Ας αναλογιστεί τι θα σημαίνει (όχι για την πολιτική της σταδιοδρομία), η στέρηση αυτής της ελάχιστης επιδότησης προς τον Δήμο Δελφών.  Ας αναλογιστεί τις συνέπειες της αποδοχής αυτής της οφειλής για ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος.  Εξ άλλου μαζί μας ζεί, με εμάς συναναστρέφεται, γνωρίζει το πρόβλημα από την θητεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Ιτέας και μαζί μας θα συνεχίσει την ζωή της, είτε σαν πολιτικός, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Εδώ θα είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου