Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΞΕΙΔΙ...


Ταξείδι στην ψυχή μας!

    Δεν είναι μόνο το ότι, τα γυρίσματα του ντοκυματέρ έχουν γίνει στην Άμφισσα και ότι αφορούν ανθρώπους της πόλης.  Είναι το ότι θα μας αναγκάσει να δούμε με άλλη ματιά και να προσεγγίσουμε διαφορετικά τους μέχρι σήμερα ''άγνωστους'' διπλανούς μας.  Και εκεί θα αντιληφθούμε και το έργο της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στην περιοχή μας.  Είθε το ντοκυματέρ να προβληθεί και στα ΜΜΕ ή ακόμη και από τις Κινηματογραφικές Λέσχες της περιοχής μας, προκειμένου όλοι μας να νοιώσουμε το ''ταξείδι'' αυτών των ανθρώπων.
(Το παρακάτω άρθρο είναι αναδημοσίευση από  amfissapress και News 247)

********************************************************************************* 

Στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας το "Ταξίδι στη χώρα των Λοκρών"

FaceBook  Twitter
Στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ίρ. Ζαχμανίδη, "Ταξίδι στη χώρα των Λοκρών", με θέμα τη διανοητική και ψυχική υγεία
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της «Πριγκίπισσας Χριστίνης», το πορτραίτο ενός κοριτσιού με σύνδρομο Down, η Ίρις Ζαχμανίδη επιστρέφει με ένα νέο ντοκιμαντέρ πάνω στο θέμα της διανοητικής και ψυχικής υγείας
Ο Γιάννης, ο Χρήστος και ο Λουκάς είναι συγκάτοικοι σε προστατευόμενο διαμέρισμα στην Άμφισσα.
Διαγνωσμένοι με ψυχική ασθένεια, ζουν υπό την εποπτεία της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, τη δική τους προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή μέσα στην πόλη, ως ισότιμοι πολίτες.
Η συνάντηση των 3 με τη σκηνοθέτιδα οδηγεί στη γέννηση της ταινίας.
Το ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Χώρα των Λοκρών» θα προβληθεί στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας (18-29 Σεπτεμβρίου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου