Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ''ΣΑΧΑΡΑ''...





Είμαστε οφειλέτες;
Για το νερό της Φωκικής γής;
*******************************************************************************************
Βάζουν «χέρι» στις επιδοτήσεις των δήμων για να… ιδιωτικοποιηθούν ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ 
Της Χαράς Τζαναβάρα  8-9-2013
83Α«Χέρι» στις πετσοκομμένες, ελέω μνημονίων, χρηματοδοτήσεις της αυτοδιοίκησης βάζει η κυβέρνηση για να παραδώσει σε ιδιώτες την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ «καθαρές» από χρέη. Με τροπολογία, που εντάχθηκε χθες στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, προβλέπεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων από λογαριασμούς νερού, οι οποίες στις 31 Ιουλίου ανέρχονταν σε 160 εκατ. ευρώ, μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και θα παρακρατηθούν από τις επιδοτήσεις του κάθε δήμου για την περίοδο 2014-15. Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ώς το τέλος του χρόνου αναμένεται να ακολουθήσει η ΕΥΔΑΠ. Για την τελευταία, στα τέλη Ιουλίου η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας είχε προχωρήσει στην τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να μπορεί να διατεθεί σε ιδιώτες έως και το 100% των μετοχών, έναντι 49% που ίσχυε ώς τότε. Το 66,33% των μετοχών ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 10% και το υπόλοιπο ανήκει σε νομικά και φυσικά πρόσωπα, από τα οποία κανένα δεν διαθέτει περισσότερο από 5%.
(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)
***************************************************************

     Και για να γίνει πιό κατανοητό :  Η Κυβέρνηση, θα δεσμεύσει τις όποιες χρηματοδοτήσεις ήταν υποχρεωμένη να κάνει προς την Αυτοδιοίκηση και από εκεί με το ''έτσι θέλω'' θα εξοφλήσει τα οφειλόμενα στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.  Πρέπει να ''παραδώσει'' τις δύο εταιρείες σε ιδιώτες, χωρίς ''βαρίδια''.  
   Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι, στον παραπάνω δημοσιευμένο κατάλογο από την ''Εφημερίδα των Συντακτών'', στην 5η θέση σύμφωνα με το μέγεθος του χρέους, βρίσκεται ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος μας, με οφειλή 29 εκ. ευρώ!!...  Αυτό σημαίνει ότι εάν ακολουθηθεί η τακτική της δέσμευσης των χρηματοδοτήσεων προς τον Δήμο, δεν θα περισσεύουν και ούτε θα υπάρχουν χρήματα, ούτε για ...τσιμπιδάκια!  Πάνε τα έργα, πάνε οι εκδηλώσεις, πάνε οι χορηγίες και το ''λουκέτο'' θα είναι προ των πυλών!!!...
  Ο Δήμαρχος γνωρίζουμε ότι, μαζί με την Βουλευτή κα Μανδρέκα, έχει επισκεφθεί τον Υπουργό για το θέμα της οφειλής στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση τουλάχιστον ικανοποιητική για τον Δήμο.  Απλώς θα το ''κοιτάξει'' είπε ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας όμως το φαιδρόν του θέματος.  Δηλαδή, η ΕΥΔΑΠ να εκμεταλλεύεται το νερό της Φωκικής γής χωρίς καταβολή κόστους και να επιτρέπει την χρήση του ''προϊόντος της'' στους κατοίκους της περιοχής, μόνον επ' αμοιβή!...
Πώς το λέει η παροιμία : ''Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι''.  Αυτό θα πάθουμε εάν υιοθετηθεί η πρακτική των δεσμεύσεων από την Κυβέρνηση.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα μας μείνει σαν μνημείο στην περιοχή, το έργο της ύδρευσης του ελαιώνα, κατά την διάρκεια των εργασιών της κατασκευής του οποίου, κατά τα φαινόμενα, ξεκίνησε και η πρόσφατη καταστροφική πυρκαϊά.  

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ.Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ.ΡΕ,ΠΑΡΤΕΤΟ ΜΥΡΟΥΔΙΑ .ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ.ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΛΙΟΡΕΜΑΛΑ! ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-ΟΝ-ΤΑΙ ΗΔΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: ¨ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕ Ζ@@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή