Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ


Περί Παιδείας,
Περί Δικαιωμάτων,
Περί Καταλήψεων.

   Δημοσιεύουμε σήμερα μια επιστολή-ανακοίνωση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ιτέας.  Η ημερομηνία παραλαβής της από το blog, είναι η Τρίτη 24-8-2013, ημέρα κατά την οποία, ήδη έχει ξεκινήσει η ''Κατάληψη'' του οικήματος του Λυκείου (και Γυμνασίου) Ιτέας από τους μαθητές του.
Ανεξαρτήτως του εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το εφηβικό κείμενο και τις απόψεις των μαθητών, υπάρχουν 3 πράγματα τα οποία είναι ευδιάκριτα σε αυτές τις λίγες γραμμές : 
1.  Η αποφασιστικότητα αυτών των παιδιών να διεκδικήσουν ότι φαντάζονται ότι τους ανήκει 
2.  Η αμηχανία τους για αυτό το οποίο συμβαίνει στον χώρο τους και
3.  Η αβεβαιότητα για αυτό το οποίο έρχεται, το μέλλον τους.
Πέραν από την έλλειψη επιχειρημάτων στο κείμενό τους (δεν την χρειάζονται άλλωστε, μιας και άλλοι έχουν επιχειρηματολογήσει αντ' αυτών), διατυπώνουν την θέλησή τους να ''πιέσουν το σύστημα'' με την Κατάληψη.  Είναι δικαίωμά τους.  Κι εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους, μιας και οι Σύλλογοι Γονέων και οι Καθηγητές τους, ήδη είναι ενωμένοι και συμπράττουν σε κοινό αγώνα για την μη κατάλυση-κατάργηση της Παιδείας από την παρούσα Κυβέρνηση.  
Με δύο προϋποθέσεις όμως :  Όχι ακρότητες (πάσης φύσεως) και βανδαλισμούς στα κτήρια και βεβαίως όχι κηδεμόνευσή τους από κανέναν και για κανέναν λόγο.  Και είθε να στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας τους.
**********************************************************************************

Γενικό Λύκειο Ιτέας

Δελτίο Τύπου : Ενημέρωση περι κατάληψης

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο βασίζεται σε τρείς αρχές : την ασφάλεια , την ειρήνη και το διάλογο. Αυτοί λοιπόν οι θεσμοί τείνουν να καταστραφούν με την άνοδο των δύο άκρων: φασισμό και αναρχία. Εμείς σαν νέα γενιά αυτό το καταγγέλλουμε.
Με την παγκόσμια οικονομική κρίση κινδυνεύει να εξαλειφτεί παντελώς η ηθική και η αξιοπρέπεια μας, διότι με αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα τα οποία ακολουθεί η χώρα μας διαλύεται η υγεία, ο πολιτισμός και τώρα η δημόσια δωρεάν παιδεία . Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν μαθητές είναι να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο Νέο Σύστημα του Λυκείου πολεμώντας με το μοναδικό ισχυρό ''όπλο'' που έχουμε στα χέρια μας …την ΚΑΤΑΛΗΨΗ. 
Οφείλουμε λοιπόν έτσι με οποιοδήποτε τρόπο να διασώσουμε το μοναδικό δωρεάν αγαθό ...τη δημόσια παιδεία, η οποία με το νέο σύστημα μας ωθεί στην παραπαιδεία και στην δημιουργία άγχους που μας δημιουργούν οι τέσσερις πανελλαδικές μη μπορώντας να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το βαθμό δυσκολίας.
Εν κατακλείδι, ευελπιστούμε να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλουμε ως νέοι, προκειμένου να αντιταχθούμε στο αβέβαιο μέλλον που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. 

Η επιτροπή του Λυκείου Ιτέας

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.ΕΥΓΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΛΟΥΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ-ΜΟΡΦΩΣΑΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΞΙΟΠΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΗΡΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή