Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

''ΚΑΗΚΕ'' ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...



Μεθοδολογίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!

   Αυτά τα οποία περιγράφει στο σημερινό (προχθεσινό) Δελτίο Τύπου της, η Δημοτική Παράταξη ''Πολίτες στο Προσκήνιο'', θα ήταν δυνατόν να είναι θέμα και υπόθεση ενός θεατρικού έργου με τίτλο ''Η Απόπειρα''.  Θα είχε σαν υπόθεση την προσπάθεια διατήρησης στην επικαιρότητα και ''εντός'' κυκλώματος, μιάς μικρής ομάδας παροπλισμένων και ηλικιωμένων γυναικών, των οποίων ο πρότερος βίος, δεν είναι από μόνος του ικανός για να εμπνεύσει σεβασμό στο περιβάλλον τους και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνάσματα, ελπίζοντας στην επιβίωση μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων. Πραγματοποιούν δηλαδή, ''Απόπειρες'' για την αποδοχή της ύπαρξής τους. Κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όμως, χωρίς αυτήν. 
   Σύμφωνα λοιπόν με τους ''Πολίτες στο Προσκήνιο'' σε αυτή την περιγραφόμενη ''απόπειρα'', έπεσε η σκηνή, γλύστρισε ο ''μπερντές'', με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας άλλης αλήθειας και όχι της εικονικής.  Και τούτο γιατί, πέραν του πραγματικού γεγονότος της αναμφισβήτητης καταστροφής, η ομάδα σκόρπισε, μη θέλοντας να επωμισθεί σύσσωμη και στο ακέραιο, τις τυχούσες ευθύνες του όποιου αρχηγού.  Υπήρξε και ο απρόβλεπτος παράγων : 
Ο κος Cioloson!  
Κι αυτοί της Ε.Ε. δεν είναι ...''μυημένοι'' στην Ελληνική πραγματικότητα

************************************************************************************








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-9-2013


Φίλες και φίλοι
Με έκπληξη διαβάσαμε την «απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 12-9-2013 σχετική με την ανάταξη του ελαιώνα.
Έκπληξη η οποία στην συνέχεια έγινε σκεπτικισμός για την ευκολία παραποίησης λεχθέντων, αλλά ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της συζήτησης.
Ευτυχώς υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο σε βίντεο τα κυριότερα σημεία των ομιλιών όπου φαίνεται πεντακάθαρα και η πλήρης υποβάθμιση της όλης διαδικασίας τόσο από την πλειοψηφούσα δημαρχιακή παράταξη όσο και από την αντιπολίτευση.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με σημαντική χρονική καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχε απαρτία. Η απαρτία έγινε κυριολεκτικά στο όριο για να αποχωρήσουν πολύ γρήγορα και πάντως πριν από οποιαδήποτε ψηφοφορία τουλάχιστον 5 δημοτικοί σύμβουλοι.
Φυσικά στο «αναιμικό» συμβούλιο, ο δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά για το ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες αντιμετώπισης και του τρόπου διαχείρισης της κατάστασης την ώρα της φωτιάς. Η «ολοκληρωμένη» πρόταση που παρουσιάστηκε για την αποκατάσταση του καμένου Ελαιώνα, είναι σε συνάρτηση φυσικά με την «ανακάλυψη» των σχετικών επιδοματικών Ευρωπαϊκών πακέτων και πάλι. Αναφέρθηκε ο κος δήμαρχος σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Ν. Χουντή προς την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. για την «Αποκατάσταση Γεωργικού Παραγωγικού Δυναμικού……» και στην απάντηση που πήρε.
Η απάντηση που δίνει στις 7/8/2013 ο κος Cioloson της επιτροπής είναι σαφέστατη ότι σύμφωνα με το Μέτρο 1.2.6 του άρθρου 117 του Κανονισμού, δεν προβλέπονται χρήματα για αποκαταστάσεις τέτοιου είδους ζημιών. Απλά ο κος δήμαρχος αρκέστηκε να αναφέρει ή όσα ήξερε ή αυτά που ήθελε από αυτά που γνώριζε.
Στην περίπτωση που ο «Κολόμβος» των πληγέντων Ελαιοπαραγωγών δεν τα καταφέρει, τότε η προσπάθεια σταματά εδώ.
Στο τέλος του Δ.Σ. έμειναν μόλις 17 δημοτικοί σύμβουλοι και άρα ηθικά δεν νομιμοποιείται, κανείς δήμαρχος και κανείς Πρόεδρος η προεδρεύων της συνεδρίασης, να μιλά για απόφαση παραβλέποντας γεγονότα και καταστάσεις και ξεχνώντας ακόμα ότι στην πρόσκληση της συνεδρίασης έλεγε συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες ……και όχι λήψη απόφασης.
Προκαλούμε τον κ Αραπόπουλο που προήδρευε να πάρει θέση, να μιλήσει για την “ψηφοφορία” και το αποτέλεσμα σαν υπεύθυνος της συνεδρίασης.
Όσο για την θέση που διατύπωσε ο εκπρόσωπος μας Παν. Μέγκος επαναλαμβάνουμε μπορεί όποιος θέλει να την γνωρίσει αφού αναρτήθηκε – όπως σχεδόν κάθε φορά στο διαδίκτυο.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία των συγκυβερνώντων παρατάξεων εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν κάθε αγωνιστική κατεύθυνση που οι πληγέντες παραγωγοί αναγκαστικά θα πάρουν.
Αυτό διότι και οι κυβερνώντες δεν πρόκειται πραγματικά να αποζημιώσουν τους παθόντες, αλλά επιπλέον κινδυνεύουν οι «εκλεκτοί της περιοχής» να βρεθούν υπό καθεστώς ομηρίας εφόσον αναζητηθούν δικαστικά οι διαχρονικές ευθύνες τους.
Προς το παρόν έχουν κρατήσει τον ρόλο του τεθλιμμένου συγγενή των αγροτών και υποδέχονται τους επίσημους της πολιτείας, ( βλέπε ολιγόλεπτη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ) περιφέροντάς τους στα καμένα για να ακούσουν από τα χείλη του νέες εξαγγελίες (συλλυπητήρια).



ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου