Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Φωτογραφίες

Τιμώντας την 25η Μαρτίου 1821

   Χαρά Θεού, χαρά ανθρώπων, χαρά της ημέρας και του τόπου η σημερινή ημέρα!  Με έναν ήλιο "ηλιάτορα", όπως έλεγε κι ο ποιητής, με άπνοια και με την θάλασσα γαληνεμένη στο πέρασμα του σημερινού πρωϊνού, ετούτης εδώ της επετειακής για τον ελληνισμό ημέρας.
  Εθνική Εορτή σήμερα, με την παλιγγενεσία του ελληνισμού, να έχει ωσάν ηρωϊκή αρχή, αυτήν εδώ την ημέρα του Μαρτίου, σημάδι μέσα στους αιώνες για την ύπαρξή μας ως ανθρώπων, ως κοινωνίας και ως έθνους.  Και στην πόλη μας, έγινε ενωρίς το πρωΐ όπως συνηθίζεται, η έπαρση της σημαίας στον υψηλότερον ιστό στην αρχή του μώλου, ενώ στην συνέχεια και μετά από την πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως, έγιναν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.


  Κάτω από αυτόν τον λαμπρό ήλιο και με την παρουσία της ανοίξεως να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, ακολούθησε σύμφωνα με το τελετουργικό, η παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας στην παραλιακή λεωφόρο.  Όπου, παρουσία πλήθους ανθρώπων, κατοίκων και επισκεπτών της πόλεώς μας, τα αγήματα μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων οι οποίες λειτουργούν στην πόλη μας, παρήλασαν εμπρός από το βάθρο των Τοπικών Αρχών, εισπράττοντας χειροκροτήματα και επευφημίες από όλους όσους είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της παραλιακής λεωφόρου.
  Συγκίνηση, υπερηφάνεια και εθνική μνήμη για όλους του Έλληνες σήμερα.  Και καμάρι για την παρουσία της νέας γενεάς.

  Το ακολουθόν όπως πάντα την παρέλαση πρόγραμμα, γνωστό : Κατάληψη όλων των υπαιθρίων χώρων των παραλιακών καταστημάτων, με την εθνική υπερηφάνεια να ...ποτίζεται με τα πάσης φύσεως αλκοολούχα υγρά, ενώ η συγκίνηση της ημέρας να αναμετράται ασθμαίνουσα, με την συνοδεύουσα τον  βακαλάο σκορδαλιά, η οποία ως γνωστόν, επιβάλλεται για την ημέρα.
Χρόνια Πολλά Έλληνες!
Απανταχού γης Έλληνες!





1 σχόλιο:

  1. ΥΠΉΡΧΑΝ ΔΎΟ ΗΧΗΡΟΤΑΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ. 1. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΈΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΝΤΥΘΕΙ ΤΣΟΛΙΑΣ. ΚΑΙ 2 Η.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή