Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ : ΠΕΡ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΩΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ : .ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΤΑΞΗΣ 21ου ΘΕΜΑΤΟΣ Η.Δ. ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ 8ηΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
AITHMA
Αντωνίου Βούλγαρη του Διονυσίου
Περιφερειακού Συμβούλου Επικεφαλής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ
Προς: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ.κ. ΗΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Κε Πρόεδρε,
μελετώντας τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Π.Σ. διαπιστώσαμε ότι έχει υποβαθμιστεί, τιθέμενο στην 21η θέση της ημερήσιας διάταξης, ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το “Άνοιγμα λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρησης στην Τράπεζα της Ελλάδος”. Το συγκεκριμένο θέμα, σχετιζόμενο με την Υπουργική Απόφαση 2/54366/ΔΛΓΚ/ 1.7.2019, σχετίζεται και με την σχεδόν παρόμοια Υπουργική Απόφαση 2/6748/ΔΛΓΚ/ 21.01.2019 η οποία έχει προκαλέσει έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΝ.Π.Ε. με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θέμα τη στάση της ΕΝΠΕ καθώς αφορά το ζήτημα της μεταφοράς του συνόλου των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κ. Αγοραστός, είχε χαρακτηρίσει τότε την απόφαση, “προδήλως αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική καθώς αντίκειται στο άρθρο 102 του Συντάγματος.
Επιπρόσθετα, αντίκειται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.” Σημειώνουμε ακόμη ότι ενάντια στη μεταφορά του συνόλου των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων (ΟΤΑ α΄ Βαθμού) σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ. Επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη λειτουργία της Περιφέρειας μας και των Αυτοδιοικητικών Περιφερειών συνολικά.
Επειδή θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση μεταφοράς των Ταμειακών διαθεσίμων χωρίς τουλάχιστον να προηγηθεί συνεννόηση με την ΕΝ.Π.Ε.. Επειδή η τοποθέτηση του θέματος στην 21η θέση της Ημερήσιας Διάταξης είναι αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα του θέματος. ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ Την πρόταξη του 21ου ΘΕΜΑΤΟΣ Η.Δ. και τη συζήτηση του κατά προτεραιότητα πριν από όλα τα υπόλοιπα θέματα Ημερήσιας Διάταξης στην συνεδρίαση ΠΣ της 21.10.2019 λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του.
Ο ΑΙΤΩΝ
Αντώνιος Δ. Βούλγαρης Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ
Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου