Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφίες

Εθνική επέτειος, Εθνική μνήμη.
   Κατά τα ειωθότα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με την πρέπουσα τιμή, επραγματοποιήθησαν στην πόλη μας, οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική μας εορτή.
  Μετά από την έπαρση της σημαίας σήμερα το πρωΐ στην προκυμαία και την δοξολογία στον ναό της Μεταμορφώσεως, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της Ιτέας και η παρέλαση αγημάτων της μαθητιώσας νεολαίας και συλλογικοτήτων της πόλεως στην παραλιακή λεωφόρο, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την απότιση τιμής σε εκείνη την μοναδική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου του 1940.


  Λαμπρός ήλιος, άπνοια και με την θερμοκρασία να ...περιεργάζεται τους 30 βαθμούς Κελσίου, εδημιούργησαν μοναδικές συνθήκες για αυτήν την υπαίθρια εορτή της ιστορικής μας μνήμης. Επιτρέποντας σε όλους τους παρευρισκομένους σήμερα στην παραλιακή λεωφόρο, να χειροκροτήσουν, να καμαρώσουν, ακόμη και να συγκινηθούν (οι έχοντες τέκνα παρελαύνοντα), κατευθυνόμενοι στην συνέχεια (λόγω της ημέρας βεβαίως, βεβαίως...), στα παραλιακά καταστήματα, για να ...κατευνάσουν τον ενθουσιασμό τους (κατά το έθιμο...), στα αλκοολούχα ηδύποτα.

  Την παρέλαση παρακολούθησαν από του βάθρου, οι Τοπικές Αρχές της πόλεως, τη συνοδεία (όπως συνηθίζεται εξ άλλου...) διαφόρων προσκεκολλυμένων και εξουσιόφιλων.  Η δε πολυπληθής Φιλαρμονική μας, έδωσε τον χαρακτηριστικό μουσικό χρώμα της ημέρας, με τα εμβατήριά της και την ένδοξη "Μακεδονία ξακουστή".

Έτη Πολλά Πανέλληνες!



5 σχόλια:

  1. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο για το άρθρο σας, μπράβο για την εκδήλωση!
    Θα μπορούσαν βέβαια, τόσο οι παρελαυνοντες(αλλά κυρίως, οι εχοντες την ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασαν, δάσκαλοι τους), να φροντίσουν, ωστε έχοντας περισσότερη "ζωντάνια", "βηματισμό", "ορθή κορμοστασιά",να δείξουν ότι νιώθουν και συναισθάνονται καλυτερα, τι σημαίνει να παρελαύνεις τέτοια μερα, τιμώντας μια ολόκληρη εποχή, το λαό της, τις θυσίες του και ακολουθώντας την Ελληνική σημαία.. Και όχι να δείχνουν εικόνα, περιδιαβαινοντος την πόλη, σε χαλαρό ρυθμό..
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη η αθλια εικονα υπηρχε πάντα στην Ιτεα. αγγαρεια το κανουν

      Διαγραφή
  3. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τι δουλειά έχει στην εξέδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή