Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ & ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ

Η Περιοχή των παλαιών σφαγείων Ιτέας
  Εκδικάσθηκε στο Εφετείο Λαμίας την παρελθούσα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, η έφεση των δυο υπαλλήλων του Δήμου Δελφών, οι οποίοι είχαν πρωτοδίκως καταδικασθεί από το Πρωτοδικείο Αμφίσσης σε 7μηνο φυλάκιση έκαστος (με 3ετή αναστολή), για την γνωστή υπόθεση του τεμαχισμού, της αφαιρέσεως και της μεταπωλήσεως ως scrap, από ομάδα Ρομά, βαρέων οχημάτων του Δήμου. 

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το 2013 στην περιοχή των παλαιών σφαγείων του τέως Δήμου Ιτέας (ανάμεσα από το Λαρνάκι και τον Άϊ-Γιαννάκη), όπου εντός και εκτός του ιδιοκτήτου οικοπέδου, είχαν εναποτεθεί και ήσαν ακινητοποιημένα και σε αχρηστία, τα εν λόγω οχήματα κυριότητος του Δήμου.  Για την διάλυση και αφαίρεση από του σημείου, των οχημάτων (όχι πώληση από πλευράς Δήμου) είχεν ενημερωθεί και είχε δώσει τηλεφωνικά την έγκρισή του, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών, ενώ επί τόπου είχε σπεύσει με εντολή του ιδίου και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητος της Δ.Ε. Ιτέας.

  Το γεγονός έγινε γνωστό και έγινε καταγγελία από την δημοτική παράταξη "Πολίτες στο Προσκήνιο", προς την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης.  Με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έλεγχος από πλευράς Υπουργείου και να παραπεμφθεί το θέμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμφίσσης.  Σε εκείνη την πρώτη δίκη, απηλλάγησαν οι αυτοδιοικητικοί (Δήμαρχος και θεματικός Αντιδήμαρχος) και καταδικάσθησαν όπως προαναφέραμε, οι δυο υπάλληλοι του Δήμου Δελφών.

  Στην Λαμία, πέραν των δυο κατηγορουμένων, κατέθεσαν υπάλληλοι του Δήμου, καθώς και αυτοδιοικητικοί, εκείνης της περιόδου.  Ενώ απουσίαζε παντελώς ο Δήμος Δελφών, ο οποίος με την στάση του, απεμπόλησε και το δικαίωμά του να διεκδικήσει τα χρήματα από την μεταπώληση των τεμαχισμένων οχημάτων, ως scrap.  
Κι εδώ να σημειώσουμε ότι εξεδόθη τιμολόγιο αγοράς από επιχείρηση ανακυκλώσεως μετάλλων της περιοχής μας, την δε αξία του τιμολογίου, εισέπραξαν ...οι Ρομά!

  Τελικά, το Δικαστήριο δεν εδέχθη τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων για την αθωότητά τους και επέβαλε ποινή φυλακίσεως 4 (τεσσάρων) μηνών στον κάθε έναν, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή και λαμβάνοντας υπ' όψιν την ήδη εκτελεσθείσα υπηρεσιακή πειθαρχική ποινή, την οποίαν τους είχε επιβάλει ο Δήμος Δελφών για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου