Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

"ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (λέγει ο Δήμαρχος) ΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΝΕΕΣ (παλαιές όμως) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΤΕΑ - ΔΕΣΦΙΝΑ


                                                                                                            ΑΜΦΙΣΣΑ 25.10.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 18/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις αθλητικών υποδομών
σε Ιτέα και Δεσφίνα
«Μιλάμε αποκλειστικά και μόνο με το έργο μας»

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών, πιστή στην βασική της αρχή για επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης του Δήμου, άρα και της ευρύτερης περιοχής, ανέλαβε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν αθλητικές υποδομές. Συγκριμένα υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5 στη Δημοτική Ενότητα της Δεσφίνας, ενώ ωρίμασε και παρέλαβε τη μελέτη για την αντικατάσταση του κελύφους στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας.
Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της εβδομάδας υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή κατασκευής συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5 στη Δεσφίνα, ενός έργου με προϋπολογισμό 30.153,74 €. Η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), και η ολοκλήρωσή του, η οποία αναμένεται εντός τριών μηνών, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών ωρίμασε πλήρως τη μελέτη του κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας, που αφορά στην επισκευή - αντικατάσταση του φέροντος οργανισμού του κελύφους, κάνοντας την παραλαβή της στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου του 2019. Το έργο έχει προϋπολογισμό 880.400,00 €, και αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού της νέας διοίκησης του Δήμου, βάσει του οποίου θα ακολουθήσει και η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότησή του.
Σκοπός του έργου είναι η εξασφάλιση της διαρκούς χρήσης του από τους αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής, δίνοντας ταυτόχρονα λύση στα πολλά και διαφορετικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση εδώ και χρόνια. Η ολοκλήρωσή του θα οδηγήσει επίσης στην αδειοδότηση της λειτουργίας του, καθώς έως σήμερα τούτο δεν ήταν εφικτό λόγω των ζητημάτων που υφίσταντο στη στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού του κελύφους. Ο Δήμος Δελφών, με την παρέμβαση αυτή, στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των Σωματείων αλλά και των πολιτών που κάνουν χρήση του γηπέδου, προστατεύοντας παράλληλα, και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, τόσο το περιβάλλον, όσο και τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται ανάντη. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως η μελέτη που παραλήφθηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπει την πραγματοποίηση εργασιών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα σύμφωνα με τις Προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών, αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία της και τη σπουδαιότητα που έχουν στον προγραμματισμό της οι αθλητικές υποδομές που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της. Με μεθοδικότητα και επί ρεαλιστικών δεδομένων θα κάνει πράξη το σύνολο των δεσμεύσεών της «μιλώντας» αποκλειστικά και μόνο με το έργο της.


Από το Γραφείο Δημάρχου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου