Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Δήμος (1εκ.ευρώ) και Περίοικοι (1,2εκ. ευρώ) : Αγωνία...
   Επραγματοποιήθη σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, η προ ολίγων ημερών αναγγελθείσα συνάντηση-ενημέρωση των κατοίκων της πόλεως, από τον Δήμαρχο του Δήμου μας, για το θέμα της πολύπαθης Πλατείας Θεάτρου.  Τον Δήμαρχο εσυνόδευαν οι δικηγόροι Ευστάθιος Δελμούζος (έχει αναλάβει προ ολίγων ετών την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου) και ο Σπυρίδων Κολοβατιανός (προσφάτως αναλαβών την νομική υπηρεσία του Δήμου) καθώς και ο Γραμματέας του Δήμου Δελφών, ενώ παρόντες ήσαν ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, νυν και τέως Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως επίσης και τέως Δήμαρχοι του τότε Δήμου Ιτέας.


  Η αίθουσα είχε κατακλυσθεί από περιοίκους της πλατείας και κατοίκους της πόλεώς μας και η ενημέρωση άρχισε με γενική τοποθέτηση του Δημάρχου.  Ο οποίος όμως, έδωσε τον λόγο στον συνδημότη μας Στέλιο Σχοινά, τον θεωρούμενον από όλους, ως τον πλέον βαθύ γνώστη όλων των πτυχών αυτής της έως και σκοτεινής υποθέσεως, για την ιστορική αναδρομή του θέματος και την αναφορά όλων των έως σήμερα ενεργειών, τόσον από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, όσον και των ενεργειών Υπηρεσιών και προσώπων, για την "όδευση" της υποθέσεως, στην σημερινή της κατάσταση.

  Ελέχθησαν πολλά από αντιφατικά έως δικαιολογίες και εξηγήθησαν ακόμη περισσότερα με την συμμετοχή των δυο νομικών και τις παραινέσεις των παρισταμένων. 

  Η ουσία όμως και η απαίτηση των περιοίκων ήταν, να συνεργασθούν Βουλευτής, Δήμος και Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκό αποτέλεσμα από το επόμενο κρίσιμο δικαστήριο, στις 12 - 11 - 2019, στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς, όπου και έχουν προσφύγει οι κληρονόμοι Παπαθανασίου, κατά της αποφάσεως της Περιφέρειας για την ακύρωση της πράξης αναλογισμού του 1995.

Από όλα αυτά θα αναφέρουμε μόνον (η συνάντηση διήρκεσε 1ώρα και 30') το λεχθέν ότι, ο φάκελλος από την πρώτη και οριστικοποιημένη πράξη αναλογισμού της περιοχής της πλατείας του 1961, έχει εξαφανισθεί(!...) από το αρχείο της τότε Πολεοδομίας και νυν Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών!...

  Τέλος, άπαντες συμφώνησαν ότι τώρα προέχει η άμεση διευθέτηση του προβλήματος τόσον για τον Δήμο, όσον και για τους περιοίκους.  Για αυτό και θα υπάρξει από εβδομάδος, κύκλος επαφών και συνεννοήσεων του Δημάρχου με τον Βουλευτή και τον Περιφερειάρχη, για μεθόδευση ενεργειών και την από κοινού αντιμετώπιση της κρίσεως. Και ότι για τους (γνωστούς) εμπλεκομένους σε αυτή την σκανδαλώδη και μοναδική πανελληνίως "φροντίδα" υπέρ κάποιων κατ' ευφημισμόν "ιδιοκτητών γης", θα έλθει η ώρα.  Κατά το κοινώς λεγόμενον, "θα τα βρεί η υπηρεσία".  
Διότι η κοινωνία, ήδη τα έχει "βρεί"... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου