Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ : ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ & ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟ Σ/Κ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΣΚΑΣΕ: 
Γ.Σ. Ιτέας-Μάκαρος 72-61 (άνδρες), 
Γ.Σ. Ιτέας-Αλίαρτος 58-60 (έφηβοι) και 
Γ.Σ. Ιτέας - Άρης Αμφίκλειας 92-27 (παίδες) 

Μπασκετικό διήμερο είχαμε για το σύλλογό μας με 3 αγώνες στην έδρα μας το Σάββατο και την Κυριακή, όπου μετρήσαμε δύο(2) νίκες και μία(1) ήττα. Πιο συγκεκριμένα στο τοπικό ντέρμπι με τον Μάκαρο, επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Άμφισσας με τελικό σκορ 72-61.
ΑΝΔΡΕΣ:
Σημαντική νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας, το Σάββατο το απόγευμα, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανδρών Α΄ΕΣΚΑΣΕ, Πιο συγκεκριμένα στο τοπικό ντέρμπι με τον Μάκαρο, επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Άμφισσας με τελικό σκορ 72-61.
Ο Γ.Σ. Ιτέας συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει εντός έδρας τον Μάκαρο, επικρατώντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 72-61, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!
Μεγάλο ντέρμπι το ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ.
Η Ιτέα προηγήθηκε με 14-4 και 19-11 στο ξεκίνημα, αλλά ο Μάκαρος φώναξε παρών κάνοντας την προσπέραση με 21-24 στο 16′ τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 2-13.
Η απάντηση της Ιτέας ήταν άμεση και με σερί 5-0 πήρε και πάλι το προβάδισμα (26-24) με το ημίχρονο να τελειώνει με 30-28.
Αντίστοιχο με το ξεκίνημα του αγώνα ήταν και εκείνο της γ’ περιόδου, με την Ιτέα να ξεφεύγει με 41-31 στο 25′ και τον Μάκαρo να πλησιάζει σε 48-44 στο τέλος της γ’ περιόδου.
Στο τελευταίο 10λεπτο η Ιτέα διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα (57-48 στο 35′), με την ομάδα του Γίδα να πλησιάζει σε 60-56 και 66-61 και τους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 6-0 φτάνοντας στο τελικό 72-61 και μια διαφορά +11 πόντων που ενδεχομένως στο μέλλον να παίξει το δικό της ρόλο.
Σημείο-κλειδί του αγώνα, το τρίποντο του Αγγελόπουλου στο 1:30 για το τέλος που διαμόρφωσε το σκορ σε 63-56 για να πάει το ντέρμπι στη συνέχεια στις βολές.
Από τον Γ.Σ. Ιτέας, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Μπαντελά και Κουτρόγιαννο, πολύ καλός ο 16χρονος Αναγνωστάκος που έπαιξε 35′ στη θέση του play-maker.
Κορυφαίος των νικητών πάντως ο Γεωργαντάς με 18 πόντους και 16 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 11 επιθετικά! Πολύ καλός επίσης και ο Σταύρου αλλά και ο Δημητρίου.
Από τον Μάκαρο, ξεχώρισε ο Παπαθεοχάρης που πριν τον αγώνα βραβεύθηκε από την Ιτέα για την 4χρονη προσφορά του στην ομάδα, αλλά και ο Κολοβός που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 22 πόντους.
Το ντέρμπι αξίζει να σημειωθεί, πως διακόπηκε προσωρινά στα 45′ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν φίλαθλος των γηπεδούχων μπήκε εντός του αγωνιστικού χώρου.
Χρ. Μωραΐτης: ”Κερδίσαμε δίκαια το ντέρμπι”
Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης σε δηλώσεις του μετά το ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Μάκαρο Άμφισσας, υποστήριξε πως η ομάδα του επικράτησε δίκαια παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τόνισε πως το πρόβλημα της αστοχίας ισοσταθμίστηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την άψογη συμπεριφορά τους.
Ξεκινώντας να δώσω συγχαρητήρια και στα δυο σωματεία για την άψογη συμπεριφορά τους. Παίκτες παράγοντες και προπονητές δείξαμε στον κόσμο ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και το μπάσκετ είναι απλά ένα παιχνίδι.  Στα του αγώνα είχαμε το «πρέπει» για τη νίκη καθώς στο φετινό πρωτάθλημα που οι ομάδες είναι κοντά σε ποιότητα και ανταγωνιστικότητα πρέπει να «κρατήσεις» την έδρα σου. Επίσης εδώ και καιρό έχουμε προβλήματα τραυματισμών που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με «αλχημείες». Με τον Μάκαρο γνωριζόμαστε αρκετά καλά όποτε θεωρώ ότι το ματς θα κρινόταν σε κάποιες λεπτομέρειες. Ήμασταν πολύ άστοχοι σε ελεύθερα σουτ στο τρίποντο (20%) και νομίζω ότι αν είχαμε μια στοιχειώδη ευστοχία έξω από τα 6,75 δεν θα είχαμε αγχωθεί τόσο στο τέλος . Υποστηρίξαμε όμως τα άστοχα σουτ έχοντας 16 επιθετικά ριμπάουντ. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα από την πίεση του Μακαρου αυτό όμως είναι φυσικό καθώς έλειπαν τα δυο παιδιά που παίζουν στον άσο και μείναμε μόνο με τον μικρό 16χρονο (Αναγνωστάκος) ο οποίος τα πήγε περίφημα. Ωφείλει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά όπως κάνει με συνέπεια και ταπεινότητα . Γενικά νομίζω κερδίσαμε δίκαια, ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς και στην παρούσα φάση μετράει η νίκη και όχι η ποιότητα του μπάσκετ που παίξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν γυρίσουν όλα τα παιδιά θα παίξουμε και πολύ καλύτερα. Συγχαρητήρια στο Μακαρο για την αγωνιστικότητα του και του εύχομαι καλή πορεία . Συγχαρητήρια στους αθλητές μου για τη νίκη η οποία ήταν πολύ σημαντική. Επίσης με την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια εκ μέρους όλων μας τον Χάρη Παπαθεοχάρη για την προσφορά του στο Γ.Σ. Ιτέας. Πρόκειται για παιδί με σπάνιο ήθος και ήταν τιμή μας που έπαιξε στον σύλλογο. Κλείνοντας να πω πως η διαιτησία θεωρώ πως άφησε λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό το σκληρό παιχνίδι χωρίς όμως φυσικά να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα”.
Διαιτητές: Χουγιάζος-Τσάλας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-11, 30-28, 48-44, 72-61.
Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Αναγνωστάκος 9 (2), Παπαδημητρίου, Περδίκης, Ντινόπουλος, Λύτρας, Αγγελόπουλος 9 (1), Λάϊος, Ευθυμίου 1, Δημητρίου 13 (1), Σταύρου 20 (3), Τσιριπέρου 2, Γεωργαντάς 18 (16 ριμπάουντ).
ΜΑΚΑΡΟΣ (Γίδας-Ψιμούλης): Τσικνής Π., Παπαθεοχάρης 10 (3), Οικονόμου 4, Ξαγάρας 4, Κολοβός 22 (2), Τσικνής Ο. 4, Καρανάσος, Δρίβας 3 (1), Κοντογιώργος, Μαμαρέλης 9 (1), Βίλλιας, Παπαδήμας 5 (1).
ΠΑΙΔΕΣ:
Εξάλλου μεγάλης διαφοράς νίκη πέτυχαν οι παίδες μας στα πλαίσια του Δ΄ομίλου του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ, επικρατώντας του Άρη Αμφίκλειας με τελικό σκορ 92-27
Αήττητος συνέχισε στο πρωτάθλημα παίδων ο Γ.Σ. Ιτέας νικώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στομ κλειστό γήπεδο της Ιτέας  τον Άρη Αμφίκλειας με 92-27.
Ο κόουτς Χρήστος Μωραΐτης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και στους 10 παίκτες του απέναντι στον Άρη που με τη σειρά του προσπάθησε για το καλύτερο.
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Ζάχος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-5, 30-6, 18-11, 18-5.
Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Μολές Ι. 10, Μαναίος 11 (1), Χαλκιάς 8, Νικολάου 5 (1), Κατσίμπρας Φ. 8 (2), Κατσίμπρας Π. 17 (1), Θεοχαρόπουλος 13 (1), Κουτρόγιαννος 7, Κανάτας 13.
ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ (Παπαδάκης): Μπέης, Μωράκης 17 (1), Πιπεράς 2, Ντερβισάϊ, Μπάτσος 5 (1), Γκόλφης 3 (1).
ΕΦΗΒΟΙ:
Τέλος η εφηβική μας ομάδα μετά από έναν αγώνα ντέρμπι με την αντίστοιχη ομάδα της Αλιάρτου ηττήθηκε με δύο πόντους διαφορά (58-60) στο κλειστό γήπεδο της Ιτέας.
Επρόκειτο για ντέρμπι κορυφής στην Ιτέα, με την Αλίαρτο να παίρνει τη νίκη με 58-60 χάρη σε buzzer beater του Καρανάσου στην εκπνοή που διαμόρφωσε το τελικό 58-60!
Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμα και με 14 πόντους στο ματς, η Ιτέα αντέδρασε και πέρασε μπροστά και με 2 πόντους για να κριθούν όλα στο τέλος.
Στα 35” δευτερόλεπτα με το σκορ στο 58-58 ο Γ.Σ. Ιτέας έχασε την επίθεση, έκανε φάουλ στην άμυνα στα 4” δευτερόλεπτα (είχε να δώσει) και μετά την επαναφορά ο Β. Καρανάσος πέτυχε το καλάθι της νίκης για την ομάδα του!
Διαιτητές: Γερονικολός-Πετώνης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-13, 23-21, 33-45, 58-60.
Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης-Μολές): Μαναίος, Περδίκης 6, Χαλκιάς 2, Μολές 3, Αναγνωστάκος 25, Λάϊος, Κατσίμπρας 6 (2), Μπακογιάννης, Τζαμτζής, Τσιριπέρου 13 (2), Ντεντεγκιόνι, 3.
ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Βλαχογιάννης-Σταγκίδης): Κατσιμίχας Γ., Φώλιας, Δαραμάρας 2, Κόλα 7 (1), Κατσιμίχας Π. 22 (3), Γρουζτίδης, Καρανάσος Β. 6, Καρανάσος Β. 16, Τζαβαρίνης 7.
πηγή: stereabasket.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου